SOLGT UNDER TAKST: Leiligheten Anders Behring Breivik bodde i fra 2001 og frem til han flyttet til Rena noen måneder før terrorangrepet.  (Foto: Grøtt, Vegard)
SOLGT UNDER TAKST: Leiligheten Anders Behring Breivik bodde i fra 2001 og frem til han flyttet til Rena noen måneder før terrorangrepet. (Foto: Grøtt, Vegard)

Breiviks leilighet gikk 650.000 under takst

– Rart å tenke på at Anders Behring Breivik har bodd der, sier Oslo-mannen som kjøpte leiligheten på Skøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kjersti Johannessen og Jens Christian Nørve

Fra midten av 2000-tallet bodde terrordømte Anders Behring Breivik sammen med sin mor Wenche i en leilighet i Hoffsveien på Skøyen i Oslo. Her ble han boende til han flyttet til Rena, bare måneder før han detonerte bomben i Regjeringskvartalet og drepte 69 mennesker på Utøya samme kveld.

Wenche Behring Breivik døde av kreft 22. mars i år, 66 år gammel. Tre måneder senere ble fireromsleiligheten på Skøyen lagt ut for salg med en prisantydning på 3,7 millioner. Den ble raskt omsatt, men megler ønsket ikke å gå ut med salgsprisen på leiligheten, som var på 86 kvadratmeter.

Det var heller ikke lov å fotografere i forbindelse med visninger, og eiendomsmeklerselskapet Eie, som formidlet salget, understreket at de kun ønsket seriøse interessenter.

Lav salgspris

Nå kan TV2.no avsløre at salgsprisen på leiligheten var 3.050.000 kr.

Det er betydelig lavere enn det andre boliger blir omsatt for i samme område. Akkurat nå er det en like stor leilighet ute for salg. Den har prisantydning 4,2 millioner kroner.

TV2.no har vært i kontakt med den 43 år gamle Oslo-mannen som har kjøpt boligen.

Mannen, som ønsker å være anonym, sier til TV2.no at han skal bo i leiligheten selv.

Det er rart å tenke på at Anders Behring Breivik har bodd der

– Jeg river og pusser opp leiligheten nå. Det er litt rart å tenke på at Anders Behring Breivik har bodd der, sier han til TV2no.

Også megleren er fornøyd.

– Kjøper er fornøyd, og salgsprosessen var rask og ryddig. Leilighetens historie har påvirket prisen. Det var ikke uventet, sier eiendomsmegler Marie Mindresunde Moen i Eie eiendomsmegling til TV2.no

Hun ønsker ikke å si noe om hvor mange budgivere som var involvert i prosessen, eller om det var mange på visning. Men hun kan bekrefte at leiligheten ble solgt på første visningsrunde.

LES OGSÅ: Breivik mangler eksamen

Har frasagt seg arven

Terrordømte Anders Behring Breivik (34) har frasagt seg all arv etter sin avdøde mor. Avgjørelsen skal ha blitt tatt lenge før morens dødsfall i mars.

Ifølge Breiviks advokat Tord Jordet, er det ikke utenkelig at årsaken er at den terrordømte ikke ønsker at hans arv skulle gå til statskassa, melder Dagbladet.

Breivik fikk ikke delta i morens begravelse.

Det er massedrapsmannens søster, bosatt i USA, som er den formelle selgeren av selveierleiligheten. Wenche Behring Breivik kjøpte leiligheten i 2001. Den gang var kjøpesummen 1.770.000 kroner.

Slik fant politiet Anders Behring Breiviks gutterom på Skøyen. (Foto: Politiet)
Slik fant politiet Anders Behring Breiviks gutterom på Skøyen. (Foto: Politiet)