Bale
Bale

Gareth Bale er verdens dyreste fotballspiller - klar for Real Madrid

Tottenham-stjernen selges til den spanske hovedstadsklubben for en totalpakke på rundt 800 millioner kroner.

Overgangsspekulasjonene rundt Gareth Bale kan ta slutt. Waliseren har signert for Real Madrid og blir presentert mandag kl. 13.00 i den spanske hovedstaden.

Dermed er én av tre store overgangssagaer denne sommeren avsluttet. Det har vært rapportert at totalpakken skal være på rundt 800 millioner kroner, og han har skrevet under på en seksårskontrakt.

– Jeg har hatt seks gode år i Tottenham, men nå er tiden inne for å si farvel. Vi har hatt noe flotte stunder sammen opp gjennom årene, og jeg har elsket hvert eneste minutt, skriver Bale i en pressemelding.

– Jeg ønsker å takker klubben, styreformannen, styret, de ansatte, trenerne og spillerne - og aller mest de fantastiske supporterne som jeg håper vil forstå denne fantastiske karrièremuligheten, fortsetter han.

24-åringen hevder det er barndomsdrømmen som nå gå i oppfyllelse.

– Jeg vet ikke om det finnes et godt tidspunkt å forlate en klubb der jeg følte at jeg hadde slått meg til ro og der jeg spilte den beste fotballen så langt i karrieren. Jeg vet mange spillere snakker om at barndomsdrømmen deres går i oppfyllelse, men jeg er ærlig når jeg sier at dette er min drøm som oppfylles, sier Bale.

Les også: Dette er milliardlisten Bale ønsker å toppe

Solgte motvillig
– Gareth var en spiller vi ikke hadde noen intensjoner om å selge, ettersom vi prøver å bygge for fremtiden. Hab er en spiller som er blitt fostret opp i klubben, og han var bare ett år inne i sin nye fireårskontrakt, sier Tottenham-sjef Daniel Levy.

Likevel innså de at de ikke kunne holde på ham.

– Real Madrids interesse har vært så stor, og Gareth har vært såpass interessert i å gå til dem, at vi har kommet frem til at spilleren ikke vil ha en sterk nok forpliktelse til å spille for klubben denne sesongen. Derfor har vi, motvillig, gått med på dette salget, med visshet om at vi har en eksepsjonelt sterk tropp, fortsetter Levy.

Les også: Spillet rundt stjernene: – Irriterende at agentene må gjøre det skitne arbeidet

Samtidig er Romas Erik Lamela og Ajaxs midtbanespiller Christian Eriksen klar for klubben, og selv om Anzjis Willian forsvant til Chelsea da alle trodde Tottenham skulle bli hans nye arbeidsgiver er det klart at Tottenham allerede i lang tid har begynt å forberede seg på et liv uten Bale.

Tidligere i sommer er både Paulinho, Nacer Chadli, Etienne Capoue, Roberto Soldado og Erik Lamela også hentet inn for dyre summer i Tottenhams offensive rekker.

Les også: Se TV 2s Premier League-tips: Dette laget kaprer den siste Mesterliga-plassen

Neymar og Cristiano Ronaldo er faktorer
Overgangssummen Tottenham får inn for sin store stjerne er gigantisk, men TV 2s London-baserte blogger Lars Sivertsen mener den kan forklares.

– Den er helt ekstrem og den virker absurd for veldig mange. Men det er en del faktorer her. Real Madrid føler at de er nødt til å svare når Barcelona henter den nye gullgutten Neymar og dette er et trekk for å svare på det de gjorde der. Samtidig har Cristiano Ronaldo gjort seg litt muggen og gitt uttrykk for at han ikke har lyst til å signere ny kontrakt, så de føler kanskje at nå er et veldig godt tidspunkt for å få inn en ny «galactico» sånn at Cristiano Ronaldo innser at han ikke er helt uerstattelig, sier han.

– Med de to klubbene handler det like mye om prestisje som det handler om det fotballmessige, og nå har Barcelona sikret seg en krumtapp i Neymar. Da må Real Madrid svare med et eller annet, og da er Bale det beste de kan få på markedet akkurat nå. Det presser prisen opp. Samtidig heter Tottenhams styreformann Daniel Levy, og han selger ikke billig under noen omstendigheter, sier Sivertsen.

Balereal (Foto: John Walton)
Balereal (Foto: John Walton)

Les også: Her er Premier Leagues mest populære spillere

For Tottenham-fansen som har fulgt overgangssagaen tett i sommer har det vært en tøff affære.

– Det har vært en veldig frustrerende periode. Man har prøvd å finne ut av ting og følge med på det som har blitt skrevet, og det har ikke gjort saken bedre. Det har vært lekkasjer, plantede lekkasjer og mye vrøvl. Det er få som har visst noe om saken. Det har vært slitsomt og det helt ålreit at han nå går. Tottenham har i sum kommet klart styrket ut av vinduet etter flere kvalitetssigneringer, sier Vidar Edell i Tottenhams Venner til tv2.no.

Hva mener du om overgangssummen? Er Tottenham styrket? Ta diskusjonen her!