dopingfotball (Foto: Scanpix)
dopingfotball (Foto: Scanpix)

To norske fotballspillere tatt for doping

– Dette er selvfølgelig veldig kjedelig for oss, sier Jørn Ove Lunder, daglig leder i Skedsmo FK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nyopprykkede 2. divisjonsklubben ble kjent med dopingsaken mot den ene spilleren den første uken i juli.

Rundt én måned senere kom meldingen om at nok en Skedsmo-spiller hadde avlagt positiv dopingprøve. Begge de to ikke navngitte spillerne forlot Skedsmo allerede før klubbledelsen ble informert om dopingsakene.

– Vi kjente ikke til sakene på det tidspunktet hvor de ga seg. Dette er selvfølgelig veldig kjedelig for oss, sier Jørn Ove Lunder, daglig leder i 2. divisjonsklubben, til tv2.no.

Testet på trening
Begge spillerne ble testet i forbindelse med Skedsmo-trening, men leverte ifølge Lunder ikke positiv test på samme tidspunkt.

– Antidoping Norge har utført tester på våre treninger tre ganger denne sesongen i forbindelse med et samarbeid vi har, forteller han.

– Jeg kan bekrefte det Skedsmo opplyser. Det er to fotballspillere som har avlagt positive dopingprøver i to individuelle saker. Saken følger nå ordinær saksgang, og prøvene vil bli forelagt påtalenemnda som bestemmer om det skal tas ut en påtalebegjæring mot spillerne, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, til tv2.no.

– Vi har brukt mye tid på antidopingarbeidet. Derfor er dette også ekstra kjedelig

Han ønsker ikke å kommentere hvilket dopingmiddel det er snakk om, men etter det TV 2 Sporten erfarer drier det seg om et middel som regnes som prestasjonsfremmende.

Med i «Ren Utøver»
Skedsmo ble allerede i januar med i Antidoping Norge-prosjektet «Ren Utøver». Det innebærer blant annet at alle klubbens A-lagsspillere må sikre seg diplom gjennom et nettprogram før de får signere kontrakt med romeriksklubben.

– Vi har brukt mye tid på antidopingarbeidet. Derfor er dette også ekstra kjedelig, sier Lunder.

– Hva sier de to spillerne selv til denne saken?

– Den ene har vi ikke fått kontakt med. Den andre synes dette er veldig merkelig.

Ifølge Lunder spiller ingen av de to aktiv fotball i dag.