Karadas (Foto: Nesvold, Jon Olav)
Karadas (Foto: Nesvold, Jon Olav)

Effektivt Sogndal senket Sarpsborg 08

En sjanse var nok for Sogndal da Sarpsborg 08 ble påført sitt sjuende strake Tippeliga-tap søndag.

Sarpsborg 08-Sogndal 0-1

Etter en god start på sesongen har sarpingene sunket som en stein og ligger nå under nedrykksstreken.

Sogndal var heldig som fikk med seg poeng og bør være overlykkelige over å ha fått med seg tre. Med ti runder igjen ligger Jonas Olssons mannskap relativt komfortabelt midt på tabellen.

Dødballmål
Hjemmelaget Sarpsborg åpnet best i en tam første omgang. Etter hvert fikk Sogndal grei kontroll og virket litt hvassere de gangene de angrep. Sjanser var det ikke mange av.

Les også: Rekdal: – Leke James er Tippeligaens beste spiss

Kampens eneste scoring kom på dødball da Sidy Sagna bredsidet Gilbert Koomsons presise frispark i mål etter 33 minutter.

Sarpsborg 08s keeper kolliderte med Jérémy Berthod i forkant av scoringen slik at det ble enkelt for Sidy Sagna å sette ballen i åpent mål.

Ineffektivt hjemmelag
Sarpsborgs tre sjanser kom mot slutten av omgangen, men som i de siste kampene, manglet hjemmelaget den nødvendige kvaliteten foran motstanderens mål.

Les også: Selvmål felte Hønefoss

Helt tydelig ble det på overtid da Thórarinn Valdimarsson fikk en gavepakke av Sogndal-keeper Erik Dahlin, men fra to meters hold vippet Valdimarsson ballen i hendene på en takknemlig keeper.

I annen omgang var det stort sett spill mot et mål, men til tross for et spillemessig overtak var det få klare målsjanser Sarpsborg klarte å produsere. Nærmest var nykommer Derek Decamps på en corner midtveis i omgangen, men Sogndal fikk ryddet unna på streken.

Les også: Haugesund for alvor med i medaljekampen

Godt forsvarsspill er også en kunst, og søndag utøvet Sogndal forsvarskunsten til perfeksjon. (©NTB)