Thioune og Jonevret (Foto: SCANPIX/ TV 2)
Thioune og Jonevret (Foto: SCANPIX/ TV 2)

Thioune med herlig revansj da Viking snudde til 3-2-seier: – Jeg hadde tårer i øynene

Utskjelte Makhtar Thioune ble hyllet av Kjell Jonevret etter seieren over Brann.

Viking-Brann 3-2:

VIKING STADION/BERGEN (tv2.no): Viking viste at de har medaljelukt i nesa etter søndagens 3-2-seier over Brann. Seieren bør også være svært oppløftende for trener Kjell Jonevret, ettersom laget hans viste en utrolig guts og innsatsvilje i Vestlands-derbyet.

For Viking lå nemlig under 0-2 etter bare vel 20 minutter hjemme i Jåttavågen, etter scoringer av Martin Pusic og Daniel Mojsov. Da hadde de fremmøtte vært vitne til en fantastisk åpning av kampen, med flere sjanser og svært offensivt spill fra begge lag.

Og mer skulle det bli. For Benjamin Sulimani reduserte først for siddisene i det 27. minutt. Så tok utskjelte Makthar Thioune - i sin første hjemmekamp etter karantene - ansvar tidlig i 2. omgang og utlignet gjestenes ledelse. Da Trond Olsen lobbet inn 3-2 i det 68. minutt var snuoperasjonen komplett.

Det gledet Jonevret stort.

– Hvilken fotballkamp det var. Jeg er stolt. Jeg synes vi spilte kjempebra hele kampen gjennom. Det ble litt spennende på slutten der, men det var blant det bedre vi har gjort. Det var artig, sier han til tv2.no.

Se scoringene i videovinduet øverst!

Les også:Haugesund for alvor med i medaljekampen
Les også:Effektivt Sogndal senket Sarpsborg 08
Les også:Selvmål felte Hønefoss

Har fått tillit fra Jonevret
Spesielt Thiounes scoring var det klasse over. Olsen raidet seg fri på venstrekanten, slo 45 grader tilbake til Thioune, som fra 15 meter sendte ballen knallhardt i hjørnet på et flott volleyskudd.

Tolv minutter senere ble Thioune byttet ut, men det var ikke fordi han spilte dårlig. Thioune spilte en meget god kamp og viste at han fortjente tilliten som trener Jonevret ga ham den siste tiden.

En rørt svenske roste også sin elev opp i sky etter kampen.

– Jeg hadde tårer i øynene, faktisk. Jeg har et spesielt forhold til den gutten. Han har vært gjennom en utrolig tøff tid. Han lyktes ikke med alt der ute i dag, men han gjør også masse ting som ingen andre klarer. At han klarer å krone det hele med et mål er helt herlig, sier Jonevret.

Jonevret har stått rakrygget ved spillerens side, selv om Viking-ledelsen offentlig har sagt at de gjerne vil bli kvitt spilleren.

Det har nemlig stormet rundt Thioune i år. I april beskyldte han dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme. Enda mer bruduljer ble det etter en kamp mot Bryne 29. mai. Da endte Thioune opp i en krangel med dommer Tom Harald Hagen, og det kulminerte med seks kampers utestengelse.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Se reportasje om Thiounes comeback her (Artikkelen fortsetter under):

737530

Viking lukter på bronsen
Thioune har derfor ikke spilt mange kamper for Viking denne sesongen, men fikk et innhopp i forrige seriekamp borte mot Odd.

Trepoengeren gjør at Viking holder på sin fjerdeplass - bare tre poeng bak Aalesund på bronseplass.

For Brann fortsetter bortekomplekset denne sesongen. Nederlaget er rødtrøyenes niende tap i år, og klubben har fremdeles ikke vunnet utenfor Bergen denne sesongen.

Les også: Her forlater irritert Solskjær tv-intervju
Les også: Rosenborg slurvet mot Vålerenga

Brann (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)
Brann (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)

(©TV 2 Sporten/NTB)