GODT RYKTE: Prinsesse Diana av Wales var kjent for sin stil, karisma, humor og sitt intense arbeid med veldedighetsorganisasjoner.  (Foto: Stella Pictures)
GODT RYKTE: Prinsesse Diana av Wales var kjent for sin stil, karisma, humor og sitt intense arbeid med veldedighetsorganisasjoner. (Foto: Stella Pictures)

Sky News: Ny informasjon om Dianas død sjekkes ut

– Peker på en påstand om at Diana ble myrdet av en soldat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Stine Eriksen

Det er 16 år siden prinsesse Diana omkom i en tragisk bilulykke i Pont de l'Alma-tunnellen i Paris. Ekspertene krangler fortsatt om årsaken til Prinsesse Dianas død, og debatten raser i England.

Nå melder Sky News at politiet vurderer ny informasjon om at en soldat skal ha stått bak prinsesse Dianas dødsfall. Ifølge nyhetskanalen vurderer Scotland Yard, politietaten for Stor-London, den nye informasjonen om prinsesse Dianas dødsfall for å avgjøre om det er troverdig.

Informasjonen sendes til politiet gjennom militære kilder og vil bli vurdert av spesialiserte offiserer.

Stor fart og høy promille

Diana, prinsesse av Wales, hennes daværende kjæreste Dodi Fayed og deres sjåfør Henri Paul døde i Paris i august 1997, mens en livvakt overlevde.

Både fransk og britisk politi har gjentatte ganger konkludert med at hendelsen var en ulykke som skjedde fordi sjåføren kjørte i stor fart med høy promille. Dette var også konklusjonen i en 800 sider lang offentlig granskingsrapport som ble offentliggjort i London i 2006.

Les også: Hevder prinsesse Diana fryktet for sitt eget liv

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener ryktene kommer beleilig for forhold til filmen om Dianas liv som skal lanseres. Se intervju under:

737357

Vurderer informasjonens troverdighet

Ifølge Sky News-korrespondent Martin Brunt har Scotland Yard bekreftet at de har mottatt informasjonen, og at de i de siste dagene har vurdert informasjonens troverdighet.

Ifølge Brunt – Scotland Yard understreker at dette ikke er en gjenåpning av etterforskningen fra 2004, da de brukte tre år på å se på omstendighetene rundt prinsessens død. Likevel tar de opplysningene på alvor, og det er muligheter for at en ny etterforskning åpner, mener Brunt.

Åpner ikke etterforskning

Ifølge BBC News sier Scotland Yard at informasjonen er et scoop, og at de nå vurderer informasjonens relevans og troverdighet, samtidig som de understreker at dette ikke betyr at etterforskningen åpner igjen.