Årets Skal vi danse programledere er Carsten Skjelbreid og Guri Solberg.
Årets Skal vi danse programledere er Carsten Skjelbreid og Guri Solberg.

Guri Solberg tar over etter Katrine Moholt

– Jeg måtte ta noen runder i familierådet, forteller Guri.

Av Nina Aasmundsen

Guri Solberg og Carsten Skjelbreid blir årets «Skal vi danse»-programledere. Guri ledet de første fire sesongene av «Skal vi danse», og gjør nå comeback på parketten.

– Jeg gleder meg veldig! Skal vi danse er en energibombe av et program, fylt av overskudd, glitter og glede - både foran og bak kamera. Store direktesendinger er noe av det morsomte jeg vet, så dette blir en bra høst, forteller en entusiastisk Guri Solberg.

Vikarierer for Moholt

Katrine Moholt er egentlig programleder, men siden hun føder snart, er Guri TV 2s vikar i programmet til Katrine er klar.

– Katrine har termin om kort tid, så det viktigste nå er at hun får den roen hun trenger. Så ser vi sammen med Katrine på mulighetene i løpet av høsten. Det viktigste er uansett at Katrine får nyte den flotte perioden hun nå får oppleve sammen med familien sin, sier programredaktør i TV 2, Anne-Karin Lundeby.

LES OGSÅ: Ny «Skal vi danse»-lærer entrer parketten

– Følte meg ferdig med det

Da Skal vi danse startet i 2006, ledet Guri det sammen med Tommy Steine. Deretter tok Kristian Ødegård over stafettpinnen.

– Det blir både spennende og litt nostalgisk å komme tilbake. Jeg slutta da jeg ble gravid, og følte meg veldig ferdig med programmet da, men nå gleder jeg meg til å være en del av dette rare sirkuset igjen!, sier Guri.

LES OGSÅ: Disse skal være med i årets «Skal vi danse»

Skryter av hverandre

Carsten Skjelbreid var programleder for første gang i «Skal vi danse» i fjor, da sammen med Katrine Moholt. Nå gleder han seg til å jobbe med Solberg gjennom høsten.

– Guri har «Skal vi danse» i blodet og har veldig verdifull erfaring fra programmet siden hun ledet det de første årene. Hun er tvers igjennom profesjonell og meget dyktig som programleder, så det gleder jeg meg veldig til. Men først og fremst er jeg sikker på at vi skal ha det morsomt på jobb sammen.

Det tror Guri også at de vil få.

– Jeg har jobbet litt med Carsten i Ettermiddagen, og han er ganske enkelt en skikkelig likandes og bra fyr. Han er nysgjerrig, ivrig og opptatt av å gjøre en god jobb, samtidig som han har en veldig avslappa holdning til det meste. Jeg tror også vi får det veldig morsomt sammen!

LES OGSÅ: Katrine Moholt gravid med tredje barn

Måtte ha familieråd

Det blir en hektisk høst for Guri, som har to små jenter og en travel ektemann i tillegg til at hun skal jobbe med både «Skal vi danse» og «Ettermiddagen». Hun bekrefter at det ikke bare har vært lett å få kabalen på plass.

– Da forespørselen kom, måtte vi ta noen runder i familierådet. Vi har jo to små jenter og mye av arbeidet på hjemmefronten faller nå på mannen min. Men vi har planlagt godt, hyra inn barnevakt der det trengs. Nå ser jeg bare frem til en hektisk høst! Det er jo et stort privilegium å få lov til å være med på dette som programleder og jeg håper årets dansesesong blir noe man kommer til å huske lenge, avslutter Guri Solberg.