Linnmadelenkirke (Foto: Nicklas Storeng Smelror/TV 2)
Linnmadelenkirke (Foto: Nicklas Storeng Smelror/TV 2)

Politimannen skulle bære kisten i Linn Madelens begravelse

Nå er han siktet for å ha drept 33-åringen.

Av Nicklas Storeng Smelror og Pål Martin Rossing

Klokken 13.00 i ettermiddag skal Linn Madelen Bråthen begraves fra Stathelle kirke. Den nå drapssiktede politimannen var i utgangspunktet tiltenkt en sentral rolle i begravelsen.

Det var før det ble kjent at han hadde avgitt falsk forklaring om hva som egentlig skjedde natta Linn Madelen døde.

Skulle bære kisten

TV2.no kan nå avsløre at politimannen, som er en nær venn av den avdøde kvinnen og hennes samboer, skulle være en av de seks personene til å bære ut kisten til Linn Madelen Bråthen under begravelsen.

I dagene etter dødsfallet var mannen en sentral støttespiller for deler av familien, og det var derfor helt naturlig at han skulle ha en slik rolle under dagens begravelse.

Tina Maabø Tellefsen var den første som oppdaget politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen på overvåkningsvideoen fra Brotorget kjøpesenter. Hennes familie kjenner svært godt til familien til den avdøde 33-åringen. Hun bekrefter også at politimannen skulle bære båren til Linn Madelen.

– Ja, det var en del av planen, sier Tellefsen.

Da familien og venner av den avdøde etterhvert fattet mistanke mot politimannen, ble disse planene raskt forkastet.

LES OGSÅ: Brevik-dødsfallet: Avdødes bror er lettet

Se reportasje:

736957

En nær venn

Politimannen skal først og fremst ha vært en svært god venn av Bråthens samboer. I timene før tragedien utspant seg på Brevikbrua natt til 4. august, var politimannen på besøk hjemme hos den avdøde og samboeren. Sammen med Linn Madelen Bråthens bror, hygget de seg sammen og brente bål på utepeisen i hagen.

– Da vi la oss i halv ett-tiden den kvelden så vi at de brente bål på utepeisen på verandaen. Det virket til å være et hyggelig lag, og det så ut som om de hadde det veldig trivelig, fortalte parets nærmerste nabo, Ragnar Granum torsdag.

– Vi drakk vin og hadde det hyggelig sammen. Min søster er avholdsmenneske og drikker ikke. Hva som skjedde etterpå er et mysterium for meg, sa Glenn Bråthen til TV2.no onsdag.

Tina (Foto: Nicklas Storeng Smelror/TV 2)
Tina (Foto: Nicklas Storeng Smelror/TV 2)
Etter at broren forlot huset i drosje i 02-tiden natt til 4. august, gikk Linn Madelen Bråthen og politimannen tur sammen. Som overvåkningsvideoen fra Brotorvet kjøpesenter viser, gikk de to sammen til Brevikbrua.

– De gikk sammen opp til brua. Den ene kom foran den andre. Linn gikk først, og så kom han etterpå. Jeg er ingen ekspert, men for min del så det ut som om de visste hvor de skulle. Det virker ikke som om han prøvde å stoppe henne på noen som helst måte, fortalte Tina Maabø Tellefsen til TV 2 torsdag kveld.

Hun oppdaget overvåkningskameraet til kjøpesenteret, og fikk tilgang til overvåkningsvideoen. Slik ble politimannens forklaring om at han og den avdøde skilte lag ved Stathelle kirke, knust.

Tellefsen håper nå at avsløringen kan bidra til at familien kan få bearbeidet sorgen etter å ha mistet Linn Madelen.

– Nå får resten av familien og vennene et svar. Det var derfor jeg gjorde det, sier hun.