zlatankungen
zlatankungen

Svensk TV4-journalist: – Færøyene var bedre enn Norge

Patrik Ekwall var langtfra imponert over de norske spillerne på Friends Arena onsdag kveld.

Etter kampen stilte den profilerte svenske sportsjournalisten opp i et telefonintervju på TV 2 Sport for å prate om den nordiske naboduellen.

– Det var en maktdemonstrasjon av Sverige. Det kjentes ut som en treningskamp og det kjentes ut som at det kunne blitt 8-5.

Se intervjuet i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Jarstein slaktes av Rosenborg-spiller: – Han har spenst som en tepose

– Færøyene var bedre
Ekwall er kanskje Sveriges mest kjente fotballjournalist og i intervjuet fyrte han løs mot den norske prestasjonen i Stockholm.

– Det var riktig bedrøvelig i første del av første omgang. Det var et forsvarsspill som var "hemsk". Da spurte man seg "hvordan kan det stå 2-2 i denne kampen"?, sier Ekwall til TV 2 Sporten.

Og han var så skremt over nivået at han sammenlignet nivået med et øyrike som har knappe 50.000 innbyggere.

– Innledningen av Norges forsvarsspill... Færøyene var bedre da de spilte på Friends Arena for noen måneder siden. Det var riktig dårlig. Sverige kunne gjort ti mål i begynnelsen, sier den svenske fotballjournalisten.

Sverige møtte Færøyene på samme bane i VM-kvalifisering 13. juni. Sverige vant 2-0 etter to scoringer signert Zlatan Ibrahimovic.

Om Zlatan: – Han fyller snart 32 og blir bedre og bedre
Ekwall har fulgt svensk toppfotball tett i mange år. Han er imponert over den profesjonaliteten Ibrahimovic stadig viser på toppnivå.

– Zlatan trives når det er mye rom og han kan røre seg, sier Ekwall om tremålsscoreren.

– Han fyller snart 32 år og han blir bedre og bedre. Han ivaretar den profesjonaliteten har hatt de siste ti årene. Han er sterkere mentalt, bedre fysisk og det synes jeg er imponerende på mange måter. Han er blitt modnere for hvert år. Han er ganske gammel til å være fotballspiller, sier Ekwall.

Og han er ikke i tvil om størrelsen til den fysisk ruvende svensken.

– Han er Sveriges mest kjente person. Han er mer kjent og mer omtalt enn kongen, dronningen og kronprinsessen. Det finnes ingen som er større enn ham i hele Sverige.

Se intervjuet i videovinduet øverst!

Se sammendrag fra kampen i videovinduet under:

736777