Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 Sporten erfarer nærmer det norske sykkeltalentet Sondre Holst Enger seg en overgang til profflaget Belkin.

Sykkeltalentets sportsdirektør i Team Plussbank Atle Kvålsvoll har vært i tett kontakt med laget til Lars Petter Nordhaug.

– Han skal kjøre Tour de l'Avenir og VM hvis alt går etter planen. Det er litt avhengig om han skal gå over fra januar neste år eller om han skal drøye litt utover, sier Kvålsvoll til tv2.no.

Les: Profflagene i kø for norsk supertalent

I dialog med flere
Han er sikker på at Holst Enger blir proff, men vil ikke bekrefte at Belkin etter all sannsynlighet blir Holst Engers nye arbeidsgiver.

– Det jeg kan si er at Belkin er ett av flere lag som er interessert. Men han har ikke skrevet under kontrakt med noen. Vi er i dialog med flere lag, sier Kvålsvoll.

– Men er Belkin et lag som kunne passe Holst Enger?

– Belkin er et av de aktuelle lagene, ja. Det er sikkert, sier Kvålsvoll.

Blir lagkompis med Nordhaug
I så fall blir Holst Enger lagkamerat med Lars Petter Nordhaug. Det tror Kvålsvoll kan være en fordel.

– Det kan være en fordel å være sammen med en norsk rytter, men det er ikke avgjørende i forhold til valget, sier Kvålsvoll, som har bitt seg merke i hvordan de ulike profflagene tar kontakt med ryttere.

– Det er interessant å se de ulike tilnærmingene til de ulike lagene når de ønsker en rytter.

Det var VG som først skrev om Belkin-interessen i sommer, i tillegg til at franske FDJ skal ha luftet sin interesse.

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal også det franske Tour de France-laget Sojasun, samt kontinentallaget Bretagne-Séché Environnement vært interessert i Holst Engers tjenester. Bretagne-Séché Environnement har allerede en nordmann i stallen: Vegard Stake Laengen.

Kvålsvoll skal være veldig interessert i å beholde Holst Enger i minst en sesong til. Men Horten-gutten har samtidig fått lovnader om at han får gå hvis han selv vil.

Les også: Vegard Breen er Norges nye sykkelproff

19-åringen imponerte mange under Tour of Norway tidligere i år, og har også hevdet seg i U23-ritt ute i verden.

På grunn av sine spurtegenskaper, men også evne til å hevde seg i tøffere ritt, er Holst Enger blitt sammenlignet med Peter Sagan. I tillegg så liker også Holst Enger å showe litt for publikum når sjansen byr seg.

Kan få åtte norske proffer
Tirsdag ble Vegard Breens overgang til Lotto-Belisol offentliggjort. Joker Merida-syklisten har skrevet under en toårskontrakt med profflaget fra Belgia.

Hvis Holst Enger skriver under for Belkin denne høsten vil Norge ha hele åtte sykkelproffer på veiene neste sesong.

Foruten Nordhaug i Belkin og Breen i Lotto, er Thor Hushovd (BMC), Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch (Sky), Alexander Kristoff (Katjusja) og Vegard Stake Laengen (Bretagne-Séché Environnement) allerede proffer. I tillegg sykler Frederik Wilmann for det danske kontinentallaget Christina Watches-Onfone.