TILTALT: Den 44-årige kvinnen føres inn i retten i Arendal tirsdag. Bildet publiseres etter samtykke fra tiltalte. (Foto: Trond Solvang/TV 2)
TILTALT: Den 44-årige kvinnen føres inn i retten i Arendal tirsdag. Bildet publiseres etter samtykke fra tiltalte. (Foto: Trond Solvang/TV 2)

Drepte stefaren med 21 knivstikk: – Jeg følte at nok var nok

Den 44 år gamle hjelpepleieren sier stefaren begikk overgrep mot henne og hennes barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Trond Solvang

Kvinnen står tiltalt for å haknivdrept sin stefari Grimstad i fjor. Hun erkjente straffskyld da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett tirsdag.

– Jeg følte at nok var nok, sa hun da retten ble satt i Aust-Agder tingrett.

Det var 5. september 2012 at den tiltalte kvinnen dro hjem til sin mor og sin stefar på Fevik i Grimstad. Her skal hun rundt klokken 09.30 ha stukket stefaren med 21 knivstikk i brystet, buken, ryggen og høyre arm. Etter drapet dro kvinnen fra åstedet på moped.

LES OGSÅ: Kvinne (43) pågrepet og siktet for forsettlig drap i Grimstad

– Ble utsatt for overgrep

Den tiltalte ble pågrepet senere samme dag etter å ha kommet med en uforbeholden tilståelse. Kvinnen skal ha hatt et sterkt hat mot sin stefar, angivelig fordi han skal ha forgrepet seg på henne.

44-åringen bodde i fosterhjem fra hun var 10 år til hun var 15 år og de angivelige overgrepene skal ha skjedd da hun var på besøk hos moren og stefaren i denne perioden. Kvinnen tror også at to av hennes tre barn samt hennes søster ble utsatt for seksuelle overgrep av stefaren.

Datteren fortalte om voldtekt

I retten tirsdag fortalte den 44 år gamle kvinnen bakgrunnen for drapet.

– Eldstedatteren min hadde vært innlagt tre ganger på sykehus på to uker. Hun ville ikke si hva som var galt. Men denne morgenen fortalte hun meg at hun var blitt voldtatt av min stefar, hennes bestefar, fortalte kvinnen fra vitneboksen.

– Det klikket

– Jeg dro hjem og satt målløs i sofaen. Jeg husker at tv-serien «I gode og onde dager» gikk i bakgrunnen. Da klikket det for meg. Nå kan det være nok, tenkte jeg. Jeg tok valium og sobril-tabletter og så dro jeg til huset hans og knivstakk ham, fortalte kvinnen rolig i retten.

– Er du klar over hvor mye vondt du har gjort i alle disse årene, skrek jeg til ham. Så stakk jeg ham mange ganger, sier kvinnen.

Kvinnen dro på sykehusbesøk til datteren etter drapet og etter at hun hadde vasket tøyet og dusjet. Senere samme dag kontaktet hun politiet og fortalte at hun hadde drept sin stefar.

Ble frifunnet for overgrep

I en rettssak i Danmark i 2003 ble stefaren frifunnet for seksuelle overgrep mot den tiltalte kvinnens døtre. Dette klarte aldri tiltalte å akseptere.

– Overgrepene som skjedde mot meg og barna mine har spist meg opp innvendig, fortalte kvinnen.

Hjeplepleieren fortalte at overgrepene mot henne startet i 11-12 årsalderen. Kvinnen skal også tidligere og før drapet ha sagt at hun ønsket at hennes 66 år gamle stefar var dø.

– Det var noe jeg sa da jeg snakket med min søster. Jeg mente ikke noe konkret med det, men jeg sa det ja, fortalte kvinnen i tingretten.

Angrer på drapet

Noen timer etter drapet ringte tiltalte selv politiet og sa at hun hadde drept sin stefar. Etter det gikk hun ut av huset og fortalte sin mann om det som hadde skjedd.

– I etterkant angrer jeg på det jeg har gjort. Det er ikke rett å ta livet av noen, sa kvinnen

Det er satt av fire dager i tingretten i Arendal til saken mot den 44 år gamle kvinnen.