Trond Mohn. (Foto: ARNE RISTESUND/BERGENSAVISEN)
Trond Mohn. (Foto: ARNE RISTESUND/BERGENSAVISEN)

Styrtrike Mohn ga Brann 10 mill. etter kontraktsforlengelsen med Skarsfjord

Pengene ble satt inn på Branns konto umiddelbart etter at nyheten om Rune Skarsfjords nye kontrakt ble offentliggjort.

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Samme dag som lokalavisen BA meldte om misnøye med Rune Skarsfjord, offentliggjorde Brann at de har forlenget med treneren ut 2016.

LES OGSÅ: Brann forlenger med Skarsfjord

Nå skriver Bergens Tidende at Trond Mohn, Bergens rikeste mann, gir Brann ti millioner kroner i gave som en direkte følge av at klubben torsdag forlenget treneren.

– Fotball handler om å gjøre hverandre gode. Nå bidrar jeg med ti millioner kroner for også å gjøre treneren god, bekrefter Mohn overfor Bergens Tidende.

– Rune er intelligent, reflektert og han har fått frem flere nye unge spillere på laget enn det vi har hatt på mange år. Det ønsker vi å gi uttrykk for at vi setter pris på

– Rune er intelligent og reflektert
Overfor TV 2 Sporten utdyper Mohn hvorfor han valgte å gi pengegaven nå.

– Da det ble kjent at Rune Skarsfjord var innstilt for tre nye år i Brann, da bestemte vi oss raskt for å gi dem denne pengegaven, sier Mohn til TV 2 Sporten.

– Hvorfor mener dere at Rune Skarsfjord er rett mann for Brann?

– Rune er intelligent, reflektert og han har fått frem flere nye unge spillere på laget enn det vi har hatt på mange år. Det ønsker vi å gi uttrykk for at vi setter pris på, fastslår Mohn.

Milliardæren har ingen formening om hva Brann bør bruke pengegaven på ti millioner kroner på.

– Undertegnede kommer aldri med en føring på hva en slik pengegave skal brukes til, sier Mohn.

Bryr seg ikke om tabellen
Heller ikke Branns tabellplassering er noe Mohn legger stor vekt på.

– Jeg er mer opptatt av hvordan en jobber enn plasseringen på tabellen. Jeg er opptatt av systematisk arbeid. For å si det litt populistisk: Jeg synes det er viktig at det bygges stein på stein, og det tror jeg Brann nå er godt i gang med, sier Mohn, som ifølge Kapital er blant Norges ti rikeste menn.

Styreleder Lars Moldestad i Brann beskriver pengegaven fra Mohn som fantastiske nyheter for klubben.

– Vi har vært så heldige å få gaver og bidrag fra både Trond Mohn, Hardball og andre samarbeidspartnere alle år jeg har sittet her. Trond Mohn er en ubetinget viktig bidragsyter for Sportsklubben Brann, sier styreleder Lars Moldestad til bt.no.

FLIRER AV KRITIKKEN: Rune Skarsfjord avviser at det misnøye i spillergruppen med trenerens lederstil. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

«All time low»
Lokalavisen BA hevdet torsdag at tilliten til Skarsfjord er «all time low» i spillergruppen. Meningene blant fansen er også delte om treneren.

Men kritikken bare preller av Skarsfjord.

– Det er sannsynligvis hentet fra et diskusjonsforum. Vi føler det ikke sånn, sier Skarsfjord om påstandene om at det aldri tidligere har vært større misnøye med ham som trener.

– Det er sannsynligvis hentet fra et diskusjonsforum. Vi føler det ikke sånn

Selv om mange ble overrasket over Brann valgte å forlenge med Skarsfjord, synes treneren selv at det ikke var unaturlig.

– Dette er en bekreftelse på at vi i trenerteamet skal fortsette med det arbeidet vi har gjort. Jeg sitter med et inntrykk om at dette er en nøye vurdering fra ledelsen og at mange faktorer ligger bak avgjørelsen om at dette var det riktige å gjøre, mener Skarsfjord.

– Hvordan blir veien videre med deg som trener?

– Store endringer blir det ikke. Vi skal fortsette den driften vi har hatt de siste årene. Det neste som gjelder de neste månedene og årene for oss er å ta steget opp i toppen, svarer Skarsfjord.

Brann ligger på en foreløpig sjetteplass på tabellen og har ikke vunnet på de fire siste kampene i Tippeligaen.

Les også: Lokalavis hevder tilliten til Skarsfjord er «all time low»

MISNØYE: Flere Brann-fans er misfornøyd med Rune Skarsfjord. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

– De burde hatt is i magen og sett hvordan sesongen ble til slutt før de tok avgjørelsen. Du tar ikke slike avgjørelser når Brann er midt inne i en dårlig periode

– Kunne nok gjort ting annerledes
Skarsfjord synes det er vanskelig å svare på hvor fornøyd han selv er med egne prestasjoner som trener for Brann.

– Det er sikkert masse vi kunne gjort annerledes, men vi har hatt en linje som vi skulle følge. Mange gode spillere har forsvunnet og det har kommet opp nye talenter. Vi har vært i sjiktet bak medalje hele veien, sier han.

Sportslig administrativ leder Rolf Magne Walstad avviser også at det er misnøye i Branns spillertropp.

– Vi tror på den langsiktige linjen som Rune har startet på og ledelsen mener dette er riktig vei videre for Brann. Avgjørelsen ble tatt for en tid tilbake, men at den kom i dag, med tanke på oppslaget i BA, opplever vi bare som god timing, sier Walstad til TV 2 Sporten.

Han går imidlertid med på at det kan være noen spillere i troppen som ikke alltid er fornøyd med tingenes tilstand.

– I en spillertropp er noen veldig fornøyd, noen er mellomfornøyd og noen som kanskje sitter på benken er misfornøyd. Men det er en stor forskjell på det, og det som enkelte i media har skrevet om i dag, fastslår han.

FORLENGER: Rune Skarsfjord forlenger sin kontrakt med Brann. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Les også: RBK påførte Brann sesongens første hjemmetap

– Så skuffet at jeg ikke har ord
BAs Brann-blogger Alexander Osdal følger Brann tettere enn de fleste. Han er sterkt uenig i at Brann nå har valgt å forlenge med Rune Skarsfjord.

– Jeg er så skuffet at jeg ikke har ord. Det er tredje gangen på rad Brann gjør dette. De burde hatt is i magen og sett hvordan sesongen ble til slutt før de tok avgjørelsen. Du tar ikke slike avgjørelser når Brann er midt inne i en dårlig periode, fastslår han.

DEBATT:
Hva synes du om forlengelsen? Ta debatten i kommentarfeltet nederst!