Den er allerede svært gunstig å kjøpe i Norge og har både god plass og sportslige ytelser   nå ryktes det at Tesla Model S også skal få firehjulsdrift.
Den er allerede svært gunstig å kjøpe i Norge og har både god plass og sportslige ytelser nå ryktes det at Tesla Model S også skal få firehjulsdrift.

Tesla Model S: Nå kan superelbilen bli enda mer Norges-aktuell

"Sikre kilder" hevder Tesla Model S får firehjulsdrift.

Nå er det like før de første norske kundene mottar sin Model S – elbilen med sportsbilytelser, god plass og nesten 500 kilometers rekkevidde.

Samtidig kommer ferske rykter om at Tesla har tenkt å gjøre bilen - som alt er spesielt tilpasset norske avgifter - enda mer aktuell. Det skal nemlig være planer om å gi bilen firehjulstrekk i 2014/15.

Hvis ryktene stemmer, er det vanskelig å se for seg hvilken bil som skal være enda bedre tilpasset det norske markedet.

LES OGSÅ: Nå har de "tidenes beste bil" – OG er gjeldfrie

– God respons

Det er det amerikanske nettstedet, The Verge, som kommer med den interessante nyheten.

De har riktignok ikke navngitt kildene som bekrefter nyheten, men redaktør Chris Ziegler har svart på beskyldninger om å videreformidle informasjon fra anonyme kilder i kommentarfeltet på artikkelen.

– Jeg kan ikke gå i detaljer om disse kildene (eller noen andre kilder), men vi ville ikke videreformidle rykter som er ikke er verifisert og sjekket opp i, hevder han.

LES OGSÅ: Topp 10: Dette er bilene vi drømmer om å eie

Ingen kommentarer

Broom har sendt en mail til Teslas Europeiske informasjonssjef, Esben Pedersen, for kommentar. Men vi har foreløpig ikke fått noe svar.

Heller ikke The Verge har fått en offisiell kommentar til saken.

LES OGSÅ: Har hatt verkstedutgifter på over 500.000 kroner

Hundrevis har reservert

For norske kunder er naturligvis firehjulsdrift svært aktuelt. Mange er spente på hvordan bilen med bakhjulstrekk vil fungere på vinterføre.

At Tesla har 4x4-planer har vi riktignok visst en god stund allerede. Hundrevis av nordmenn som har reservert den elektriske SUV-en Model X.

LES OGSÅ: Disse bilene stopper mest

Viktig konkurranse

Men at sedanen trenger 4x4 for å kunne bli et fullverdig alternativ til konkurrenter som BMW 5-serie, Audi A6 og Mercedes E-klasse er det liten tvil om.

Stadig flere av premiumbilene tilbyr nå firehjulsdrift, og mangelen på en slik mulighet kan innebære begrenset salg.

LES OGSÅ: De er mest fornøyde med merket sitt

Kannibalisme?

Fortsatt ifølge The Verge skal den nye Model S-en med firehjulstrekk opprettholde de imponerende ytelsene – hvilket betyr 0–100 km/t på 4,4-sekunder.

Legg til justerbart understell som gir høy bakkeklaring – og du har oppskriften på en skikkelig hytteracer. Det eneste spørsmålet blir da – hvorfor skal noen da velge å kjøpe SUVen Model X?

Les vår test av Teslas først bil Roadster her: Et olja lyn – uten olje

60 ansatte

– Det er vanskelig å si når vi er fulltallige – og hvor mange vi da er totalt. Men jeg vil tro at vi tredobler antall ansatte i Norge innen utgangen av året.

Per i dag er det rundt 20 ansatte – hvilket vil si at det trolig blir 60 innen vi skriver 2014, sier Pedersen.

SE VIDEO: Venter eksplosjon av elbilsalget

Stillinger i Drammen

I første omgang er det avdelinger i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger som blir prioritert. Men flere av stillingene som lyses ut nå er basert i Drammen.

Bakgrunnen for dette er at det er i Drammen bilene ankommer Norge.

– Disse stillingene er altså knyttet til logistikk og service. Vi har ikke konkrete planer om en forhandler her enda. Men det skjer jo mye framover, så det skal heller ikke utelukkes.

LES OGSÅ: Så billig blir super-elbilen

Superladestasjoner

– Og hvordan ligger det an med tanke på superladestasjonene som skal komme?

– Disse er det fortsatt meningen skal være på plass innen utgangen av august. Men nøyaktig tidspunkt kan vi ikke si noe om enda, fordi det er avhengig av lokale myndigheter og samarbeidspartnere, forklarer Pedersen.

Strekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen, Oslo-Stavanger og Oslo-Stockholm er de første som skal bygges ut med ladestasjoner.

LES OGSÅ: Tesla Model S: Nå er den en bestselger