SKADET: Luis Suarez, Gareth Bale og Wayne Rooney har alle pådratt seg lette skader. Trioen er alle hete på ryktebørsen.
SKADET: Luis Suarez, Gareth Bale og Wayne Rooney har alle pådratt seg lette skader. Trioen er alle hete på ryktebørsen.

Spillet rundt stjernene: – Irriterende at agentene må gjøre det skitne arbeidet

Fotballblogger Lars Sivertsen tror fansen er smarte nok til å gjennomskue spillet i kulissene rundt Wayne Rooney, Luis Suarez og Gareth Bale.

Manchester Uniteds Wayne Rooney, Liverpools Luis Suarez og Tottenhams Gareth Bale er alle involvert i det som er sommerens store overgangssagaer.

Rooney ryktes til Chelsea, Suarez til Arsenal og Bale rapporteres å være på vei til Real Madrid.

Nå har plutselig stjernetrioen pådratt seg det som klubbene selv beskriver som «lettere skader».

LES OGSÅ: Ingen Luis Suarez mot Vålerenga

– Det er ikke uvanlig at en klubb som vil kjøpe en stjerne, oppmuntrer den aktuelle spilleren til å gjøre seg vanskelig. Modric gikk jo omtrent ut i streik før han signerte for Real Madrid i fjor

– Overraskende om det er ekte skader
TV 2 Sportens London-baserte fotballblogger Lars Sivertsen er overbevist om at «skadene» har sammenheng med de nært forstående overgangene til Rooney, Suarez og Bale.

– Det er ikke uvanlig at en klubb som vil kjøpe en stjerne, oppmuntrer den aktuelle spilleren til å gjøre seg vanskelig. Modric gikk jo omtrent ut i streik før han signerte for Real Madrid i fjor, poengterer Sivertsen overfor TV 2 Sporten, før han fortsetter:

Det vil overraske meg om at alle skadene på Rooney, Bale og Suarez er ekte medisinske problemer.

– Men vi kan ikke være så kyniske og bombastisk slå fast at de lette skadene til Rooney, Bale og Suarez er oppdiktet. Suarez skal for eksempel rett etter treningen mandag ha gitt beskjed til Brendan Rodgers om at han hadde fått en liten smell i ankelen, sier Sivertsen.

– Samtidig er det jo litt eiendommelig at de tre spillerne som har vært involvert i sommerens store overgangssaker plutselig skader seg og blir utelatt i troppen til treningskamper. Det vil overraske meg om at alle skadene på Rooney, Bale og Suarez er ekte medisinske problemer, poengterer Sivertsen.

LES OGSÅ: Wayne Rooney utelatt fra troppen til AIK-kampen

Lars Sivertsen
Lars Sivertsen

– Irriterende at agentene må gjøre det skitne arbeidet
Spillet rundt stjernetrioen i Premier League har foregått i kulissene i lang tid. Lars Sivertsen reagerer imidlertid spesielt på at ingen av stjernene selv vil uttale seg i media for å få et avbrekk fra ryktestormen som herjer i avisene.

– Personlig reagerer jeg på at agentene til spesielt Rooney og Bale har ringt rundt til omtrent alle sportsredaksjonene i Storbritannia i sommer og sagt at «Rooney er trist og lei», og at «Bale er sint og skuffet», forteller en engasjert Sivertsen.

Og utdyper sin frustrasjon:

– Kan ikke spillerne selv gå ut og si at de vil bort? Det er hele tiden agentene som gjør det skitne arbeidet. Spillerne selv vil nok ikke si noe fordi de ikke vil bli oppfattet som illojale. Men 99 prosent av pressekorpset og fotballfansen skjønner jo at det agentene sier kommer rett fra spillerne selv, fastslår fotballbloggeren.

– Kan ikke spillerne selv gå ut å si at de vil bort? Det er hele tiden agentene som gjør det skitne arbeidet.

– Bør stenges før sesongstart
Sivertsen synes det er en uting at sommerens overgangsvindu har åpent helt frem til sesongen i Premier League-sesongen er godt i gang.

– Jeg mener at overgangsvinduet burde ha stengt før den 17. august. For slik det er nå så vil det mest sannsynlig være usikkerhet og rot rundt Bale, Rooney og Suarez helt frem til sesongen faktisk er i gang. Kanskje burde klubbene derfor kontakte FA og få gjort noe med lengden på overgangsvinduet, spekulerer Sivertsen

DEBATT:
Hva mener du om oppførselen til Rooney, Suarez og Bale – og er de tre virkelig skadet?