Slik ser en av de mest sjeldne sportsbilene i Norge ut   nemlig den eneste norskregistrerte Infiniti G35. Nå er den til salgs.
Slik ser en av de mest sjeldne sportsbilene i Norge ut nemlig den eneste norskregistrerte Infiniti G35. Nå er den til salgs.

Infiniti G35 Coupe: Denne er et sjeldent (tøft) syn

Nå er den til salgs i Norge.

På 90-tallet hadde Nissan stor suksess med den sportslige og relativt billige coupeen 200SX. Den ble raskt en gatebilhelt. Helt samme skjebne ble ikke storebror 300 ZX til del, selv om mange mener den er både flottere og bedre.

Like over årtusenskiftet kom 350Z. En ny sportsbil i beste Nissan-ånd, også denne fikk mye skryt for utseende og kjøreegenskaper. Men salget var ikke all verden.

Derfor er dette en relativt sjelden modell – ikke minst her hjemme i Norge. Men bilen vi har funnet på bruktmarkedet denne gangen er likevel mye mer sjelden. Ifølge selger er dette faktisk den eneste registrerte i Norge...

LES OGSÅ: Nissan 200 SX: Du kan få fin sportsbil til 100.000 kroner

Plass til fire

Dette er nemlig en Infiniti – som er Nissans premiummerke.

I utgangspunktet finner du en Nissan 350Z under skallet, men det er gjort noen endringer på G35, som Infiniti-varianten heter.

Den kanskje viktigste forskjellen er at G35 har plass til fire personer i stedet for bare to.

00 Infiniti 2
00 Infiniti 2

LES OGSÅ: Nicholas var solgt etter prøveturen med sin Nissan 200SX

470.000 kroner

2004-modellen på finn.no har knappe 60.000 kilometer på samvittigheten, og er priset til 470.000 kroner. Det følger med 20" felger, ekstra styling-elementer, Brembo bremser – og i tillegg er bilen originalt senket med Eibach-fjærer.

Utstyrslisten er også velfylt – med både navigasjon, takluke, skinninteriør, xenonlys og bluetooth.

Klikk her for å se hele annonsen

00 Infiniti 3
00 Infiniti 3

Mer luksus – mindre sport

Infiniti, som er spesielt laget med tanke på det amerikanske markedet, fokuserer mer på luksus og komfort enn Nissan 350Z.

Den er både lengre og tyngre enn den mer sportslige 350Z, men tro ikke at dette er en stor og dvask doning av den grunn.

Motoren byr nemlig på 286 hk, og det er mer enn nok til å gi et sportslig fraspark. Samtidig får bilen skryt for gode og sportslige kjøreegenskaper – selv om den er litt mindre "skarp" enn broren med to seter.

LES OGSÅ: Nissan tar opp jakten på Audi og Porsche

Tilgjengelig som sedan

G35 er også tilgjengelig med fire dører i USA – og om du ønsker mer enn bakhjulstrekk kan du få sedanen med 4x4. Da heter den G35x sedan.

I Japan heter G35 Nissan Skyline 350GT.

Kjært barn har som kjent mange navn ...

00 Infiniti 4
00 Infiniti 4

Lyst på brukt Nissan? Her finner du oversikten