TAR SAKEN VIDERE: Nestleder i Fagforbundet i Oslo Anna Elisabeth  Uran (t.h) vil ikke godta at barnehagen ikke har råd til å beholde Othmane  som ansatt. (Foto: Arne Kristiansen/Simen Askjer )
TAR SAKEN VIDERE: Nestleder i Fagforbundet i Oslo Anna Elisabeth Uran (t.h) vil ikke godta at barnehagen ikke har råd til å beholde Othmane som ansatt. (Foto: Arne Kristiansen/Simen Askjer )

Fagforbundet: – Dette nekter vi å godta

Fagforbundet har valgt å ta saken videre etter at Othmane Aboutaleb måtte bytte jobb fordi barnehagen ikke lenger hadde råd til å ha ham ansatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Mari Hvattum

TV 2 fortalte søndag om Othmane Aboutaleb som i fire år har vært en dedikert barnehageassistent i Haugensjordet barnehage i Oslo, men som nå må bytte jobb fordi han tok videreutdanning.

– Det er viktig at barna skal ha det fint og gøy, og at foreldrene føler seg trygge. Derfor ville jeg gjerne ta utdanning, for å bli flinkere med barna, forklarer han.

Men nå som han er faglært, og automatisk har krav på høyere lønn, har ikke barnehagen råd til å ha ham ansatt lenger.

– Dere har ikke råd til flere kompetente ansatte i barnehagene?

– Per i dag er vurderingen at vi ønsker å satse litt annerledes, ja, sier lederen i bydelsutvalget i Nordre Aker, Bent Gether-Rønning (H) til TV 2.

– Det kan ikke vi godta, sier andre nestleder i Fagforbundet i Oslo Anna Elisabeth Uran.

BAGRUNN: Othmane mistet jobben fordi han tok videreutdanning

Se hva Fagforbundet mener om saken:

Tar saken videre

Fagforbundet har forsøkt å få bydelen til å oppjustere Othmanes lønn til et riktig nivå.

– Og da snakker vi en forskjell på en 20-30.000, sier Uran.

Men bydelen sier nei, og nå tar fagforbundet saken videre. Både for Othmane, og en annen ansatt i bydelen i samme situasjon.

– Vi har nå sendt krav til Oslo kommune, sånn at de har all mulighet til å ombestemme seg i denne saken her og innfri vårt krav med at lønnen skal likestilles som de andre barne og ungdomsarbeiderne i bydelen, sier Uran.

LES OGSÅ: Barneombudet vil ha gratis barnehage

Må ta en annen jobb

Othmane hadde også håpet at saken skulle få en annen slutt.

Men trebarnsfaren ser seg ikke råd til å jobbe videre uten lønnsøkningen han hadde regnet med, og som han automatisk ville fått før kuttvedtaket.

– Det er litt leit at man til slutt ikke får den belønning som man fortjener, så er det litt dårlig gjort kanskje?, mener han.

LES OGSÅ: Magnus (5) skilles fra bestekameraten og storebroren