doffen (Foto: TV 2)
doffen (Foto: TV 2)

Hæstad med årets mål-kandidat på Alfheim

På halv volley fra rundt 25 meter hamret Kristofer Hæstad inn en perle av en scoring i 2-2-kampen på Alfheim.

Tromsø - VIF 2-2

Vålerenga ledet noe heldig 1-0 da det nok en gang smalt foran Marcus Sahlman 12 minutter før paise.

Adnan Causevic' klarering spratt én gang og landet rundt 25 meter fra Tromsø-buret der Kristofer Hæstad ventet. Midtbanekrigeren tok sats, klinte til på halv volley og hamret kula i mål via tverrliggeren helt oppe i hjørnet.

Det var sørlendingens første mål i Tippeligaen siden scoringen borte mot Strømsgodset i andre serierunde i fjor.

– Det er ikke ofte jeg scorer. Jeg merket jeg traff bra, men det var litt lykketreff. Jeg tror ikke du får se mer av det fra meg, sier «Doffen» til TV 2 Sporten.

– Det er bare å pusse støv av årets mål-trofeet. Nå har ikke jeg sett alle målene, men jeg kan virkelig ikke se for meg at vi har sett noe bedre, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Fellah-mål
Tromsø var klart best innledningsvis på Alfheim og burde tatt ledelsen allerede etter ni minutter da en meget god Gudmund Taksdal Kongshavn stoppet Magnus Andersen alene gjennom.

– Vi skapte tosifret antall store sjanser, men fikk som fortjent, sier TIL-trener Agnar Christensen.

Etter et kvarters spill kom VIF på en sjelden visitt på TILs halvdel og Marcel Wawrzynkiewicz fikk slått inn foran mål der Mohammed Fellah hadde løpt seg fri mellom midtstopperne og styrte ballen enkelt over streken.

Artikkelen fortsetter under bildet!

zzzz
zzzz

U21-landslagskeeper Kongshavn ble redningen for gjestene fra Oslo også i de neste minuttene da han stoppet Zdenek Ondraseks skudd fra godt posisjon og Thomas Kind Bendiksens suser på den påfølgende corneren.

– Det er smått utrolig at Vålerenga leder denne kampen, sa kommentator Wikestad etter 25 minutter, men så hogg VIF til på ny med Hæstads kanon.

Slo tilbake
VIF-leiren mente Ondrasek burde vært utvist for en stygg takling på Jan Gunnar Solli like etter pause, men dommeren var ikke enig og spissen skjøt like utenfor på en gigantsjanse etter 56 minutter.

– Jeg har hatt sjanser til å score 20 mål denne sesongen, men jeg vet ikke hva som er feil. I dag var det bare utrolig, sier tsjekkeren.

I neste angrep var det Remi Johansens tur til å vise frem skuddfoten. Fra 27-28 meter klinket han ballen i nettaket bak en noe feilplassert Kongshavn.

– Jeg ønsker selvfølgelig å ta de skuddene der. Han traff godt, men det er såpass langt hold at jeg skal rekke å få opp den øverste hånden og få den vekk, sier U21-landslagsspilleren og forteller han er «lei seg og sur» for at VIF ikke dro hjem med tre poeng.

– Han (Kongshavn) reddet oss, men burde kanskje reddet det første målet. Da hadde vi kanskje vunnet, sier VIFs Daniel Fredheim Holm til TV 2 Sporten.

Fojut i tverrliggeren
Den unge keeperen stoppet Ondrasek og Jaroslaw Fojut nikket i tverrliggeren før formsvake Tromsø slo tilbake og nektet Vålerenga femteplassen på tabellen. Morten Moldskred hadde knapt vært på banen i ett minutt da han fanget opp en løs ball i feltet og skjøt i mål via Nicolai Høgh.

– Vi var heldige som fikk med oss ett poeng, mener Fredheim Holm.

– Vi skal klare å ro det i land da vi ledet 2-0, men totalt sett var Tromsø så mye bedre enn oss at vi kanskje ikke fortjente det ene poenget. Vi fikk ikke til noe vi har trent på, sier målscorer Hæstad.

– Jeg syns vi spilte bra mot et godt lag og burde vunnet. Da vi fikk den starten og kom under 0-2 må vi ta med oss ett poeng, men det føles litt surt, sier TIL-kaptein Thomas Kind Bendiksen.