En ting er å kjøre en lastebil med en lastebil med en lastebil på planet   galskap i seg selv   men når en i tillegg ikke sikrer lasten og har satt kursen mot Afrika, da er vanviddet komplett. FOTO: POLITIET
En ting er å kjøre en lastebil med en lastebil med en lastebil på planet galskap i seg selv men når en i tillegg ikke sikrer lasten og har satt kursen mot Afrika, da er vanviddet komplett. FOTO: POLITIET

Skulle til Afrika med lastebil på lastebil ... på lastebil

Vestlending på vei ut på langtur ble stoppet. Heldigvis!

Fredag ble ekvipasjen på bildet stoppet av politiet i Moss. Føreren, en mann hjemmehørende på Vestlandet, hadde planer om først å kjøre til Göteborg, og så videre til, hold deg fast; Afrika.

Men da andre bilister ble oppmerksomme på den mildt sagt spesielle transporten, ble politiet kontaktet. Lasten, to lastebiler, var ikke tilstrekkelig festet – og lastebilen som sto for transporten kjørte med prøveskilt.

Resultatet ble førerkortbeslag på stedet, og lastebilene ble tauet til Falck.

SE VIDEO: Se hva som skjer når lastebilen smeller inn i personbilene

Langt ifra lovlig

Operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Jon Vole, forteller at det er flere forhold som må tas hensyn til i forbindelse med denne typen transport.

– Her spiller blant annet både måten lasten sikres på og totalvekten inn. Det er ingen tvil om at denne løsningen i alle fall var langt ifra lovlig, sier han.

SE VIDEO: Her blir han slengt ut av sin egen lastebil

Dette tar kaka

Føreren av lastebilen, den nederste av dem altså, vil nå bli kalt inn til avhør for å forklare seg om ekvipasjen og turen.

– Der vil vi få mer svar på hvor han skulle og hva som var målet med turen, forteller Vole.

– Har dere opplevd maken noen gang?

– Nei, dette tar kaka. Tre på en gang – er rene Kinderegget, det der...

Men her er en som var ikke på samme tanken ...