Kristine_Lunde Borgersen
Kristine_Lunde Borgersen

Kristine Lunde-Borgersen er gravid

VM i desember går av stabelen uten av en landslagets viktigste spillere.

Håndballveteranen Kristine Lunde-Borgersen er gravid igjen, og dermed ryker VM i desember.

Hun er tre måneder på vei med barn nummer to, og har dermed sluttet å spille for klubben Vipers Kristiansand og landslaget.

– En graviditet passer alltid og aldri, synes jeg. Nå skjedde dette, og vi er veldig glad for det, sier Lunde-Borgersen til TV 2 Sporten.

Usikker på om hun kommer tilbake
Hun er blitt 33 år. Og har i løpet av 181 landskamper for Norge vunnet alt - EM, VM og OL. Som spiller i danske Viborg vant hun også Mesterligaen. Nå er hun usikker på om hun kommer tilbake på banen etter fødsel nummer to.

– Jeg vet ikke hva det blir til videre. Dette kom tidligere enn hva jeg hadde tenkt på. Jeg er litt åpen, men kommer ikke til å spille veldig lenge etterpå. Jeg vil gjerne spille videre, men det er vanskelig å svare på nå.

Etter at hun fikk sønnen Matteo brukte hun mye tid og krefter for å bli klar for VM i Brasil i 2011. Den endte med gull til Norge og Kristine var banens beste i finalen.

Konsentrerer seg om familien
Det ble også gull i OL i London. Den hittil siste landskampen var EM-finalen mot Montenegro i desember 2012. Den endte med tap og sølv til Norge.

– Jeg vil gjerne komme tilbake, men det er kanskje nok å ha to barn hjemme og at jeg nå skal konsentrerer meg om det, om familien. Håndball er gøy, så vi får se. Og det er lettere å komme tilbake som klubbspiller enn som landslagsspiller i tillegg.

– Den første tanken er at håndball er over, men at du holder døra på gløtt?

– Ja, det er litt sånn.

– Et savn for landslaget
Landslaget mister en av de aller mest rutinerte bakspillerne i VM i Serbia i desember. Lunde-Borgersen har også vært en meget viktig brikke i midtforsvaret til håndballjentene, og har spilt utallige kamper med landslagskaptein Marit Malm Frafjord. Viborg-spilleren er langtidsskadd etter en skulderoperasjon, og er også usikker før VM.

– Først og fremst så syns det er kjempegøy for Kikki og familien hennes at de får en familieforøkelse, men det er klart at det blir et savn for landslaget, sier landslagets assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til tv2.no.

– På hvilken måte da?

Kikki har vært med i så mange år og har en fantastisk rutine. Hun er sterk, både fremover og bakover. Det kommer til å merkes,

– Hva gjør det med tanke på VM i desember?

Nå har vi tid på oss til å finne andre spillere, og det har vi jo. Vi må jobbe med dem, og vi tror vi har gode spillere som kan gå inn i rollen som hun har hatt, sier Hermansson Högdahl.

Blanco blir med
Landslagets assistenttrener innrømmer at det nå ser ut til at de må klare seg både Lund-Borgersen og Malm Frafjord.

– Kommer Marit med til VM er det en bonus, innrømmer hun.

Den landslagsledelsen nå vil høre med er Larviks Isabel Blanco. Hun har internasjonal rutine, og er en solid forsvarsspiller.

– Man kan si Isabel Blanco blir med om hun vil. Vi har snakket med henne og hun kommer til å være med i kvaliken mot Romania i oktober, sier hun.