Ifølge spillselskapet, som er en konkurrent til Norsk Tipping, var det uproblematisk å fristille New York Rangers-proffen. Zuccarello uttalte tidligere i år at han nektet å avslutte samarbeidet, men har nå endret mening.

– Unibet ønsker ikke å legge hindringer i veien for at Mats Zuccarello skal få spille OL-hockey for Norge. Derfor er det fullstendig uproblematisk å fristille ham fra avtalen slik han nå ønsker, sier selskapets PR-manager Kyrre Merg.

Zuccarello undertegnet tirsdag en ny ettårskontrakt med NHL-laget Rangers. Han var utelukket fra det norske landslaget så lenge han var sponset av et utenlandsregistrert spillselskap, men nå kan dørene åpne seg for 25-åringen.

Norges Ishockeyforbund har en samarbeidsavtale med Norsk Tipping. Det gjorde at det ble konflikt mellom partene da Zuccarello undertegnet sponsoravtalen i april i år.

– Vi ønsker å ha med Mats, men uten at han har avtaler om å promotere konkurrerende spillselskaper til Norsk Tipping. Vi anser det som tilfredsstillende hvis enten Mats eller samarbeidspartneren bekrefter at avtalen er terminert, og da vil den såkalte «utestengelsen» bli opphevet, sa generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Jon Haukeland, under VM i Sverige i mai.

Norges Idrettsforbund fastslo tirsdag i et brev at de vil stenge Olympiatoppen for utøvere som har inngått samarbeid med utenlandske spillselskaper. (©NTB)