Nicole Kidman, Katie Holmes og Leah Remini fikk nok av scientologi-kirken.
Nicole Kidman, Katie Holmes og Leah Remini fikk nok av scientologi-kirken.

Hollywood-stjernene forlater Scientologi-kirken

Derfor forlater de sekten.

Av: Troy Gulbrandsen

«Kongen av Queens»-skuespilleren Leah Remini (43) har i snart 30 år vært scientolog sammen med sin ektemann og 9 år gamle datter, Sofia.

Har brutt kontakt

Men nå vil Remini ut av kirken. I forrige uke fortalte Leah til People Magazine at hun har brutt all kontakt med scientologkirken.

– Jeg mener at man bør ha lov til å stille spørsmål om ting, og at ingen skal fortelle meg hvordan jeg skal tenke, eller fortelle meg hvem jeg kan og ikke kan snakke med. Jeg kommer ikke til å holde kjeft, fortalte Leah.

Leah Remini og kollega Kevin James på settet til komedieserien «The King of Queens». (Foto: Reed Saxon, © RS CRB**NY** SAH**NY**)

Skal man tro tidligere medlemmer er det ingen enkel oppgave å bryte kontakt med scientologi-samfunnet.

Det fikk Nicole Kidman (46) også kjenne på kroppen da hun ikke ønsket å være medlem av trossamfunnet etter bruddet med sin scientolog-ektemann Tom Cruise i 2001.

Presset?

Selv om Kidman selv ikke har ønsket å snakke offentlig om scientologkirken og ikke lenger er scientolog, har det blitt antydet at hun ble presset til å la sine to barn som hun adopterte med Cruise (51) få fortsette i kirken fordi scientologsamfunnet truet med å «splitte» familien og vende barna mot henne. Sønnen Connor (17) og datteren Isabella (20) er i dag fortsatt medlemmer i scientologkirken.

DEN GANG: Nicole Kidman og Tom Cruise i Paris i 1999. (Foto: MICHEL EULER, © BC)

Også Tom Cruise neste kone, Katie Holmes (34) følte seg truet da hun skilte seg fra Cruise i fjor. Ifølge venner og familie var det scientologkirkens stadige innblanding i ekteskapet som var hovedårsaken til skilsmissen. Dessuten ønsket hun ikke at datteren skulle vokse opp i kirken.

Forfulgt døgnet rundt

Da hun brøt kontakt med kirken rapporte media at hun ble forfulgt døgnet rundt av medlemmer av scientologikirken, både i biler og til fots. Også Holmes har nektet å uttale seg om scientologien etter skilsmissen.

MOR OG DATTER: Katie Holmes med sin datter Suri i New York i 2012. (Foto: Teach/FAMEFLYNET PICTURES)

Vil ikke bekrefte

I 2012 ble det antydet at Elvis Presleys datter, Lisa Marie Presley (45) hadde forlatt scientolog-kirken, uten at hun selv har bekreftet dette. Mange mener at grunnen er frykten for å miste kontakten med sin mor Priscilla Presley som har vært scientolog i mange år.

Lisa Marie Presley skal vistnok ha brutt med scientologkirken men har ikke bekreftet dette offentlig av frykt for å miste kontakt men moren, Priscilla. (Foto: Nancy Kaszerman, © DS)

Hollywood-regissør Paul Haggis (60), som regisserte filmene «Crash» og «Million Dollar Baby», brøt også nylig kontakten med scientologi-bevegelsen etter 35 år som medlem da kirken valgte å støtte et lovforslag i California om å forby homofilt ekteskap.

Ble skamfull

Han kaller kirken en sekt.

– Jeg ble skamfull over min egen dumhet og fordi jeg kunne være så «blind» i så mange år, fortalte Haggis i et intervju med NBCs «Rock Center» tidligere i år.

STJERNEREGISSØR: Paul Haggis (helt til høyre) med Jack Nicholson feirer Oscarstatuetten de vant for filmen «Crash» i 2006. (Foto: KEVORK DJANSEZIAN, © CD JDD**KDK**)

«Posterboy»

I mange år var skuespiller Jason Beghe (53) en «posterboy» for scientologikirken. Beghe, som er kjent fra filmer som «Thelma & Louise» og «G.I. Jane», er blitt kalt den modigste skuespilleren i Hollywood. Han valgte å snakke åpent om livet som scientolog etter 14 år som medlem.

POSTERBOY: I mange år var skuespiller Jason Beghe scientologenes ansikt utad. (Foto: Steven Bergman)

– Hjernevasket robotversjon

– Meningen med scientologien er å lage en hjernevasket robotversjon av deg, fortalte Beghe da han brøt ut i 2008. Skuespilleren fortalte at han brukte rundt 7 millioner kroner på å «utdanne» seg innen kirken og har etter bruddet brukt mye av sin tid på å reise rundt og advare andre om sekten.

– Om det kan hjelpe andre, er det det viktigste, sier Jason Beghe.