SCORET I DEBUTEN: Vikings Benjamin Sulimani feirer sin første scoring for Viking. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
SCORET I DEBUTEN: Vikings Benjamin Sulimani feirer sin første scoring for Viking. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Viking gjorde vondt verre for Start

Viking sendte Start ytterligere ned i sumpen. Benjamin Sulimani scoret i debuten da Viking slo Start 3-0.

Viking - Start 3-0 (2-0):

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Starts trener Mons Ivar Mjelde må konstatere at det nå virkelig begynner å lukte Adeccoliga-spill neste sesong.

For søndag ble det nytt nederlag, denne gang mot Viking.

LES OGSÅ: Sulimani klar for Viking: – Et steg opp i karrieren

Viking ledet 2-0 til pause, etter to dødballmål signert Indridi Sigurdsson og Johan Lædre Bjørdal.

Se scoringer og høydepunkter fra oppgjøret mellom Viking og Start i videovinduet øverst!

Etter pausen markerte Viking-debutanten Benjamin Sulimani med scoring bare ti minutter etter at han kom fra benken.

– Det er klart vi er litt krise når vi ligger på bunnen av tabellen. Men vi har 13 kamper igjen og det er mange poeng å kjempe om. Det blir imidlertid virkelig krise om vi ikke begynner å ta poeng snart, sa Start-kaptein Glenn Andersen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi slipper inn to Donald Duck-mål i førsteomgang etter dødball. På den andre scoringen til Viking er Håkon Opdal litt på bærtur.

– To Donald Duck-mål
Mons Ivar Mjelde var ikke fornøyd med det Start presterte i Stavanger.

– Vi slipper inn to Donald Duck-mål i førsteomgang etter dødball. På den andre scoringen til Viking er Håkon Opdal litt på bærtur. Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Det er stor forskjell på det vi gjør på trening og i kamp, og blir nok litt preget av det, sa Mjelde til TV 2 Sporten.

Les også: Perry fornøyd med ett poeng i Stavanger: – Viking var klart bedre enn oss

RYKKER NED? Mons Ivar Mjelde var skuffet etter tapet mot Viking. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
RYKKER NED? Mons Ivar Mjelde var skuffet etter tapet mot Viking. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

– Før jeg kom inn som innbytter sa assistenttrener Kåre Ingebrigtsen at jeg skulle score et mål for ham. Det gjorde jeg, jeg kom inn og scoret for min trener

Signerte i juli
Kjell Jonevret hentet spissen Benjamin Sulimani til Viking i begynnelsen av juli.

Han skrev under på en kontrakt som i første omgang strekker seg ut sesongen 2013. 24-åringen spilte tidligere for østerrikske Admira Wacker. Der scoret han 24 mål på 72 kamper.

Nå har angriperen allerede åpnet målkontoen i Viking.

– Før jeg kom inn som innbytter sa assistenttrener Kåre Ingebrigtsen at jeg skulle score et mål for ham. Det gjorde jeg, jeg kom inn og scoret for min trener, sa Benjamin Sulimani til TV 2 Sporten etter debut-scoringen.

– Det sies at du har imponert på Viking-treningene?

– Vel, jeg er veldig fornøyd med å komme hit og takknemlig for at treneren ga meg sjansen til å komme hit. Jeg håper at jeg kan få starte kamper, eller komme inn fra benken og score mål i kampene fremover. Jeg håper at vi vinner alle kamper fremover, svarte Vikings nye spiss.

Les også: RBK påførte Brann sesongens første hjemmetap

JUBLET FOR SEIER: Viking jubler for 1-0 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Start på Viking Stadion. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
JUBLET FOR SEIER: Viking jubler for 1-0 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Start på Viking Stadion. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Jonevret ikke helt fornøyd
– Vi scorer to mål etter dødball, og det er scoringer det også. Men spillemessig har vi mye å gå på, så det ble alvorlige toner fra meg i pausen. Jeg vil at vi skal spille litt mer gladfotball, og ikke bare gå ut der å slå langt, fortalte Jonevret til TV 2 Sporten i pausen.

Etter seieren mot Start klatret Viking nå opp til tredjeplass på tabellen. Viking-klubben snuser nå virkelig på medalje, etter at både Aalesund og Brann tapte sine kamper denne sesongen.

– Om vi er stabile så kan vi melde oss på helt i toppen av tabellen. Vi skaper sjanser og scorer mål på dem. Det er det som teller, sa Sigurdsson til TV 2 etter kampslutt.

Start ligger helt sist på tabellen med sine 15 poeng etter 17 serierunder.