nikki (Foto: Scanpix)
nikki (Foto: Scanpix)

RBK påførte Brann sesongens første hjemmetap

Alexander Søderlund scoret sitt første Tippeliga-mål for RBK da trønderne tok tilbake tabelltoppen.

Brann - RBK 1-4

Per Joar Hansen slapp til angrepstrioen Nikki Bille Nielsen, Alexander Søderlund og John Chibuike, og trekløveret svarte alle med å score da Rosenborg satte inn fire mål mot Brann for andre gang denne sesongen.

Amin Askar reduserte på et langskudd på overtid, men Brann måtte tåle årets første serietap på eget gress etter åtte strake seirer.

– Dette var veldig dårlig av oss, oppsummerer Brann-back Birkir Sævarsson overfor CMore.

– Jeg er veldig stolt over det vi gjorde i dag. Vi reiste oss etter en kjip kamp torsdag, og det kjennetegner gode lag. I var det meget, meget bra, sier RBK-kaptein Tore Reginiussen til CMore.

Tilbake på topp
Strømsgodset imponerte voldsomt da de slo Hønefoss 6-1 tidligere søndag ettermiddag, men fikk bare låne tabelltoppen noen få timer. Etter søndagens runde har Rosenborg to poeng ned til drammenserne.

– Vi hadde en meget sterk trio på topp. Jeg ble mektig imponert over laget mitt i dag. Dette er kanskje det beste vi har gjort så langt i år, sier RBK-trener Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

john'
john'

Allerede etter seks minutter brøt RBK på midten mens Brann ropte på frispark. Søderlund kom til avslutning, ballen forandret retning og da Piotr Leciejewski ikke klarte å slå den vekk, fikk Nicki Bille Nielsen en enkel jobb med å løpe kula i mål.

På gressmatten som bar preg av Muse-konserten forrige uke ble det en sjansefattig første omgang. Søderlund fikk ballen over streken etter 28 minutter, men ble avblåst for å ha revet ned Brann-nykommer Daniel Mojsov.

Mørkt
I pausen forsvant lyset på stadion, og det så ut til å være mørkt for Brann-forsvaret også i begynnelsen av andre omgang.

Allerede etter to minutter vendte John Chibuike seg fri og skjøt like utenfor alene med Leciejewski. Seks minutter senere smalt det på ny da Jonas Svensson tredde gjennom Mike Jensen. Han rundet den polske keeperen og trillet enkelt inn kampens andre mål.

Brann hadde dermed sluppet inn mer enn ett mål for første gang i en seriekamp på eget gress denne sesongen, men Rosenborg var ikke ferdige. Kun tre minutter etter 2-0-målet slo Nikki Bille Nielsen et strålende innlegg mellom forsvar og keeper. Leciejewski nølte og etterlot seg et tomt bur da Søderlund kastet seg frem og styrte ballen over streken med venstrefoten.

Rune Skarsfjord satte inn Bård Finne og Kristoffer Barmen, men 12.678 tilskuere fikk se Chibuike øke ledelsen for trønderne på overtid. Amin Askar rakk å redusere på et av sine mange langskudd før dommeren blåste av uten at det var noen trøst for bergenserne som pep spillerne av banen.