olak (Foto: Scanpix)
olak (Foto: Scanpix)

Drømmecomeback for Kamara da Strømsgodset knuste Hønefoss

Fredag ble Ola Kamara klar for Strømsgodset for å styrke et skadeplaget Godset-angrep. Søndag tok det ett minutt før 23-åringen viste at han kan bli gull verdt for drammenserne i høstsesongen.

Godset - Hønefoss 6-1

Drammen (TV 2 Sporten): Etter tre tap på de fire siste i Tippeligaen - alle riktignok på bortebane - var Strømsgodset pinlig nødt til å sikre tre poeng i lokaloppgjøret mot Hønefoss på Marienlyst for å henge med Rosenborg i toppen. Med en spillesugen Ola Kamara tilbake på topp ble det lett match.

– Når man har Stefan Johansen og Øyvind Storflor på laget blir det ganske lett. Det ble ekstra energi da jeg scoret med en gang, og det var fantastisk deilig å dra på seg Godset-drakten igjen og høre sangen min, sier Kamara til TV 2 Sporten.

– Dette er noe av det beste jeg har sett av oss i år. Første omgang var magisk. Jeg er kjempefornøyd, sier trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

Kamara hadde tre gode sesonger i blått fra 2010 til 2012, men etter lite spilletid i SV Ried og 1860 München vendte han denne uka hjem til Strømsgodset på lån ut sesongen. Oslo-gutten har trent med Ronny Deilas gutter i hele sommer, og med Thomas Sørum og Muhamed Keita på skadelisten er det tynt besatt framover hos de titteljagende.

Mot Hønefoss tok det bare ett minutt og åtte sekunder før den hjemvendte sønn sendte Godset i ledelsen. Stefan Johansen slo en hårreisende god ball med yttersiden av venstrefoten. Den kandidaten til årets målgivende sendte Kamara alene med keeper. Han trøblet litt med mottaket, men fikk etter hvert kontroll, rundet keeper og klinket ballen i nettaket fra 12 meters hold.

Enveiskjøring
Det har vært noen trøblete sommeruker med mager poengfangst og skadeproblemer for Godset, men med 3-0-seieren og avansement på bekostning av ungarske Debrecen i Europaligaen torsdag, er det ting som tyder på at laget har snudd den negative trenden.

Ingenting tydet hvert fall på trøtte bein mot tafatte gjester, som ble stående med lua i hånden både på banen og tribunen den første halvdelen av første omgang. Skuffende få hadde møtt opp i bortesvingen i det de ynder å kalle et lokalderby på Ringerike.

Giganttabbe av Larsen Kwarasay
Strømsgodset sløste med sjansene, og det straffer seg fort i fotball.

Adam Larsen Kwarasay hadde knapt vært borti ballen så langt, og det er mulig ghaneseren ble søvnig i Godset-buret. Han fikk et enkelt tilbakespill etter 21 minutter, men slurvet på det jevne kunstgressunderlaget.

Mats André Kaland satte keeperen under press, klareringen ble dårlig og gikk rett i beina på Riku Riski. Finnen gjorde ingen feil alene med Larsen Kwarasay og satte kontant inn utligningen - totalt mot spillets gang.

Men gleden ble kortvarig for gjestene. Martin Ovenstad førte ballen oppover venstrekanten og la inn, ballen gikk via en motspiller og over til Øyvind Storflor på høyresiden av 16-meteren. Han klinket til med bredsiden av høyrefoten og la ballen kontrollert ned i motsatt hjørne fra åtte-ni meters hold.

Deretter markerte Kamara seg igjen. Da Hønefoss skulle ta avspark hadde nemlig en bortkommen liten dueunge rotet seg inn på banen. Kamara tok saken i egne hender og bar den av banen - til stor applaus fra publikum.

Drømmefotball
Publikum fikk mer å juble for i Drammen da Stefan Johansen løftet en nydelig ball over forsvarsrekken til Hønefoss der Vilsvik kom susende igjen. Han tok den fint ned, og banket den inn foran mål fra meget skrå vinkel. Der er Adama Diomande og styrte ballen i mål.

Strømsgodset spilte rett og slett drømmefotball og valset over gjestene.

Etter 31 minutter ble Kamara tredd gjennom av Storflor, løpet var flott, og spissen tok med seg ballen inn i 16-meteren. I det han skulle skyte kom Sigurdsson skliende inn for å blokkere, men da dro han bare ballen tilbake og satte den under kroppen til Clark og i mål fra fem meters hold.

Rolig til pause
Strømsgodset senket tempoet et hakk da 4-1-scoringen var i boks, og lot Hønefoss få lov til å delta i fotballkampen det siste kvarteret inn mot pause.

I pausen byttet Ronny Deila ut både Abdisalam Ibrahim og Adama Diomande, inn kom Simen Brenne og Peter Kovacs. Trolig med torsdagens Europaliga-kvalik mot Jablonec i Tsjekkia i bakhodet.

Sentrale Kamara fikk to muligheter fra hjørnet av 16-meteren raskt, men det første forsøket på å curle ballen i krysset gikk himmelhøyt over, men kun minutter senere fikk han sjansen på nytt. Denne gang var skuddet velplassert, men Clark vartet opp med en klasseredning.

Jørgen Horn måtte etter hvert forlate banen med skade. Ikke bra for Strømsgodset om Horns skade er langvarig, fra før er Kim André Madsen ute. Dermed kan Ronny Deilas foretrukne stopperduo begge være uaktuelle til bortekampen mot Jablonec.

Slakten fullbyrdes
Innbytter Kovacs kunne fått ballen fra Kamara i angrepet før, men fortsatte å være tilgjengelig inne foran mål. Det så Nuhu som etter 70 minutter slo et nydelig innlegg fra venstrekanten. Den høyreiste ungareren kom i stor fart og stanget inn ettermiddagens femte Godset-scoring.

Helt på tampen ble den store dagen perfekt for Kamara da han mannen med nummer 92 på ryggen skrudde inn sitt tredje for dagen bak en klønete Clark.

Dermed endte det 6-1, og Strømsgodset sendte et ordentlig varsko til Rosenborg.