Synlige skader på den ene av de to båtene som kolliderte i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Det pågår lørdag formiddag søk etter to personer som er savnet etter kollisjonen.  (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)
Synlige skader på den ene av de to båtene som kolliderte i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Det pågår lørdag formiddag søk etter to personer som er savnet etter kollisjonen. (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)

To døde funnet i vannet i Kragerø

De to omkomne er personene som var savnet etter en båtulykke i Kragerø natt til lørdag. De ble funnet på 29 meters dyp.

Av Kristoffer Hovde Andersen

Store mannskaper gjenopptok søndag morgen søket etter de to savnede etter båtulykken i Kragerø.

Søndag formiddag fant letemannskaper de to personene omkommet på 29 meters dyp i området der båtene kolliderte natt til lørdag.

– Vi har funnet begge to. De ble funnet ved hjelp av miniubåt i 10-tiden, og fraktes inn til land nå, opplyste skipper Ole Gundersen på redningsskøyta Uni Kragerø til NTB i 12-tiden.

De to er identifisert av politiet, men av hensyn til familien frigis ikke navnene. De omkomne er en mann med adresse i Oslo og en kvinne fra Skien, begge i 30-årene.

Ulykken skjedde mellom Galeiodden på Øya og Midtfjordsskjær, 5–600 meter utenfor Kragerø havn.

Store letemannskaper søkte hele lørdag etter de to personene, uten å finne noe. Søndag formiddag, ved hjelp av en miniubåt ble mannen og kvinnen funnet.

Statens Havarikommisjon for transport reiste søndag ettermiddag til Kragerø for å foreta forundersøkelse, ettersom en av de involverte båtene var en taxibåt og dermed er registrert som passasjerfartøy.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 02255 eller 02255@tv2.no

Fire personer var ombord i skjærgårdsjeepen, mens én person førte taxibåten den kolliderte med. En 33 år gammel mann ble fløyet til Oslo universitetssykehus med livstruende hodeskader. Sent lørdag kveld ble tilstanden betegnet som kritisk, men stabil. To personer ble lettere skadd i båtkollisjonen.

Ifølge TA.no har politiet foreløpig ikke tatt stilling til om noen skal siktes etter ulykken.

(TV2.no/NTB)