Thor Hushovd t.h. sammen med Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Thor Hushovd t.h. sammen med Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Hushovd og Kristoff kjemper om samme VM-plass

Prestasjonene de neste tre ukene blir avgjørende.

Årets sykkel-VM går i Firenze i slutten av september og løypen er designet slik at den passer de klatresterke rytterne best.

– Årets VM-løype er veldig tøff, og den passer nok Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug best. Så kampen om den tredje plassen på laget er foreløpig veldig åpen, sier landslagssjef Stig Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Det er da Alexander Kristoff og Thor Hushovd, med ringreven Gabriel Rasch som en outsider, som kjemper om den ledige VM-billetten.

– Både Kristoff og Hushovd har sagt at de stiller seg til rådighet for landslaget til VM. De nærmeste ukene blir da viktige for uttaket, sier Kristiansen til tv2.no.

Spennende uker i vente
VM-uttaket vil skje like i etterkant av 15. august. Da får Norge vite hvor mange VM-plasser de tildeles. Dette blir høyst sannsynlig tre plasser, siden Norges poengfangst fra topplasseringer i Tour de France ikke ble all verden i år.

- Det blir viktig å se på resultatene til rytterne de neste ukene, og høre på tilbakemeldingen fra trenere og rytterne selv på formen, sier landslagssjefen.

Thor Hushovd skal sykle Polen rundt fra lørdag av, deretter sammen med Alexander Kristoff i TV 2-sendte Arctic race of Norway fra 8. til 11. august og Tour des Fjords i Rogaland 16. til 18. august.

Med en VM-plass på spill kan konkurransen dem imellom bli spennende å følge med på.

Hvem bør være på Norges VM-lag? Ta debatten i kommentarfeltet nederst.

Tenker ikke på hjelperyttere
Stig Kristiansen har ikke ofret mye energi på problemstillingen kapteiner versus hjelperyttere i det norske VM-laget.

- Den harde løypen vil gjøre at de sterkeste sitter med til slutt uansett. Den klassiske hjelperytterrollen vil bli meget liten. Det blir ikke noe spurtopptrekk og minimalt med flaskehenting fordi rytterne kjører forbi depotet hver runde, sier han.

Kristiansen tror det blir en klatresterk rytter med en god avslutning som vil vinne VM i år.

– Der stiller Italia og Spania sterkt, men i fjor vant Lars Petter Nordhaug et ritt med lignende løypeprofil i Canada, påpeker han.