hødd2
hødd2

Ny visumsmell for Hødd i Kasakhstan

Fikk provoserende kontrabeskjed på flyplassen i Aktobe.

Følg Aktobe – Hødd minutt for minutt på live.tv2sporten.no (18.00)

TV 2 Sporten har de to siste dagene fortalt historien om Hødd-spillerne som ble nektet innreise til Kasakhstan før returkampen mot Aktobe, til tross for godkjente søknader om visum.

Les også: Sivert reiste på hytta etter visumsjokket

– Mellom linjene ser dette ut som et takk for sist, sa generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund om den lite samarbeidsvillige tonen fra kasakhstanerne.

Les også: To Hødd-spillere nektet innreise til Kasakhstan

Kontaktet av Uefa
Nå viser det seg at både Sivert Heltne Nilsen og Akeem Latifu, de to spillerne som ikke fikk reise, fort kunne ha deltatt i kampen likevel.

På flyplassen i Aktobe toppet nemlig saken seg da sportssjef André Nevstad ble kontaktet av en person fra fotballforbundet i Kasakhstan. Han åpnet plutselig for å fikse visum på stedet.

– Jeg fikk spørsmål og Sivert og Akeem var med, og det ble sagt at de kanskje hadde klart å ordne visum for dem der og da. Det ble også sagt at de hadde blitt kontaktet av Uefa, og de synes det var trist og leit at det hadde endt slik det gjorde, sier Nevstad til Sunnmørsposten.

Sivert Heltne Nilsen er sønn av trener Lars Arne Nilsen. 21-åringen dro rett på hytta i Selje i Nordfjord da sjokkmeldingen kom.

– På forhånd fikk vi ikke noen indikasjoner på at det var mulig å få til noe som helst når vi kom ned. Vi har jobbet hardt med å få det til i to dager, og vi kunne ikke reise ned til Kasakhstan med to spillere som ikke hadde fått visum på forhånd, sier Nevstad oppgitt.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen ønsker å si minst mulig om episoden, i et forsøk på å holde fokus på returkampen cupsensasjonen fra Ulsteinvik leder 1–0 før kampen i kveld.

Vil ikke si for mye
Sivert Heltne Nilsen hadde ikke hørt noe om situasjonen da TV 2 informerte han om den torsdag formiddag.

Han har ikke fått munnkurv som resten av Hødd-spillerne, men er varsom med hva han vil si.

– Jeg har ikke fått beskjed om å uttale meg, men har ikke lyst å si noe feil med tanke på at lagkamerater og familie er i Kasakhstan. De kan nok bli provosert der nede, sier Heltne Nilsen til tv2.no.

– Vurderte Hødd å ta dere med til tross for visumavslaget?

– Nei, det har jeg ikke hørt noe om, så det tror jeg aldri var aktuelt.

Han er oppgitt over hele situasjonen, og synes det virker useriøst at de kunne fått visum likevel uten å få beskjed.

– Det her er bare tull. Hvis det hadde vært profesjonelle folk der, så ville man tro de hadde sagt fra om at det var mulig, sier 21-åringen.

Han skal se kampen sammen med Akeem Latifu, som også ble nektet visum, og supportere i Ulsteinvik.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Dette bør UEFA gjøre noe med snarest!»

NEKTES EUROPACUP: Sivert Heltne Nilsen reiste på hytta da beskjeden om avslått visum til Kasakhstan kom. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)
NEKTES EUROPACUP: Sivert Heltne Nilsen reiste på hytta da beskjeden om avslått visum til Kasakhstan kom. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Oppfordret til boikott
Også to Hødd-supportere ble nektet innreise til landet, deriblant speaker og patriot Bjarne Wærdahl. Speakeren oppfordret til boikott av laget fra Kasakhstan da han mottok nyheten for to dager siden.

– Uefa bruker ordet respekt på banen og på store bannere på tribunen på alle kamper i Europa. Jeg synes det minner veldig lite om respekt å ha med sånne nasjoner og sånne lag som ikke kan respektere grunnleggende ting innen fotballen. Jeg synes ikke at vi kan ha slike klubber med i turneringen, sa Wærdahl til TV 2 tirsdag kveld.

Se Hødds ledermål fra første kamp her:

732018