nilsen (Foto: TV 2)
nilsen (Foto: TV 2)

Hødd-treneren: – De har greie på fotball på den kasakhstanske ambassaden

Men Lars Arne Nilsen ville ikke si for mye før avreise.

Tirsdag kveld ble det kjent at Hødd-spillerne Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen ikke fikk innvilget visum til lagets bortekamp mot Kasakhstanske Aktobe i kvalifiseringen til Europaligaen.

Tidlig onsdag møtte TV 2 Hødd da de hadde avreise fra Ålesund lufthavn, Vigra, før returoppgjøret. Det var en tydelig preget Hødd-delegasjon som var klar til avreise.

BAKGRUNN: To Hødd-spillere nektet innreise til Kasakhstan

Spillerne var egentlig ilagt munnkurv om hendelsen men det lykkes likevel å få en kommentar fra keeper Andreas Lie.

– Det er klart det svekker sjansene våre, sier Lie til TV 2.

– Det er to viktige spillere som må stå over og vi kan spekulere i grunnen til det. Vi har gjort våre tanker, men jeg tror jeg skal være forsiktig med å si for mye før vi reiser nedover, slik at vi kommer oss levende hjem igjen.

Skal være forsiktig med å si for mye før vi reiser nedover, slik at vi kommer oss levende hjem igjen

Se intervju med Andreas Lie, daglig leder André Nevstad og trener Lars Arne Nilsen øverst i saken.

– Folk får trekke sine egne konklusjoner
NFFs generalsekretær Kjetil Siem mente det så ut som en slags hevnaksjon etter hendelsene i oppladningen til det første møtet mellom de to lagene, som Hødd for øvrig vant 1–0.

– Mellom linjene ser dette ut som et takk for sist, siden laget fra Kasakhstan ikke fikk innreisetillatelse for to spillere fra Usbekistan før i siste liten før hjemmemøtet med Hødd. Men for dem gjelder det andre regler. Det er nok tettere bånd mellom fotballklubbene og myndighetene i dette landet enn hos oss, sa han til TV 2.

De har greie på fotball på den kasakhstanske ambassaden

Trener Lars Arne Nilsen, som også er far til Sivert Heltne Nilsen, synes det er trist at klubben ikke får stille med sine beste spillere.

– Jeg vil ikke så veldig mye, og vil si minst mulig. Folk får trekke sine egne konklusjoner, så får vi uttale oss litt seinere, sier Nilsen.

– Hva skal man si? Vi har søkt om visum på riktig måte, fikk beskjed om at alt så bra ut og så plutselig får vi beskjed om at de ikke får være med oss, hva skal man tenke om det?

– Føles det urimelig og urettferdig?

– Det er veldig rart, vi har ikke fått noen forklaring på hvorfor de ikke reise.

– Hvorfor akkurat disse to, tror du?

– De har greie på fotball på den kasakhstanske ambassaden. De veit hvor de skal ..., sa Nilsen før han poengterte at han ikke kunne si noe mer.

– Siste ord er ikke sagt
Hødds velkjente speaker, Bjarne Wærdahl, var en av to supportere som også ble nektet innreise til det øst-europeiske landet. Han ser også en klar sammenheng mellom klubbens ønsker og det politiske vedtaket om å nekte de to innreise.

Det er ikke sikkert siste ord er sagt i denne saken.

Han mener Aktobe bør bli utestengt fra Uefa-turneringen.

– Uefa bruker ordet respekt på banen og på store bannere på tribunen på alle kamper i Europa. Jeg synes det minner veldig lite om respekt å ha med sånne nasjoner og sånne lag som ikke kan respektere grunnleggende ting innen fotballen. Jeg synes ikke at vi kan ha slike klubber med i turneringen, sier han.

Les også: Hødd-kjendis oppfordrer Uefa til å utestenge Aktobe

Det vil ikke Lars Arne Nilsen ta stilling til, men ordlegger seg på følgende måte:

– Det er ikke sikkert siste ord er sagt i denne saken. Det får vi se neste torsdag, hvem som møter Sturm Graz.

SVEKKER SJANSENE: Andreas Lie uttalte seg til TV 2. (Foto: TV 2)
SVEKKER SJANSENE: Andreas Lie uttalte seg til TV 2. (Foto: TV 2)

– Det er mulig
Han mener det vil passe seg bedre å uttale seg etter at de kommer hjem fra Kasakhstan.

Sunnmøringene håper å kunne bruke situasjonen til ekstra motivasjon.

– Jeg tror det gikk en kule varmt på Høddvoll i går, så selvfølgelig kan det være med å gi oss ekstra motivasjon. Den tror jeg vi kan trenge der nede, sier Andreas Lie.

– Vi gjorde en veldig god hjemmekamp og møtte et veldig bra lag og var solid. Vi tok en sterk 1-0-seier. Selvfølgelig blir det vanskelig, men det er mulig.