Rekdaløkonomi (Foto: Junge, Heiko)
Rekdaløkonomi (Foto: Junge, Heiko)

Vålerenga kutter tosifret millionbeløp

Oslo-klubben tar grep for å bedre den økonomiske situasjonen.

Vålerenga styrer mot et tosifret millionbeløp i underskudd. Det skriver VG.

Må gjøre kutt
Ifølge en mail avisen har fått tilgang på blir det nå umiddelbart iverksatt millionkutt i klubben. Innen slutten av august skal de administrative lønns- og personalkostnadene ned med minimum fire millioner kroner. Totalt skal utgiftene ned 12 millioner i neste års budsjett.

Vålerenga regnet med to millioner kroner i underskudd, men ser nå at det estimerte underskuddet vil komme på rundt 13 millioner kroner.

– Det kan se dramatisk ut, men vi må justere nivået på kostnadene våre når man ikke får de resultatene man ønsker seg hverken på eller utenfor banen, sier stabssjef Stig-Ove Sandnes.

For administrerende direktør Pål Breen kommer ikke tallene som noe sjokk.

– Vi visste det var et tøft budsjett da vi la det. Det ble budsjettert med to millioner i underskudd. Nå viser prognosene dessverre minus tolv millioner som vi må spare inn. Publikumssvikten er estimert til to millioner, hele eliteserien merker nedgangen. På syv år er publikumsinntektene halvert, sier han.

Mer enn rutinerte Morten Berre er Vålerengas toppscorer i år  (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Mer enn rutinerte Morten Berre er Vålerengas toppscorer i år (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Vil skjerme det sportslige
Men at inntektene på publikumssiden har vært sviktende rundt Oslo-klubben i år skyldes nok svake resultater. Laget ligger på åttendeplass og har 21 poeng på 16 seriekamper. Klubben har heller ikke fått på plass en generalsponsor.

– Dette er noe som er priset til ti millioner, og som vi har hatt de siste årene. I år har vi ennå ikke fått det på plass, sier Breen.

Heller ikke spillerne får være i fred. Målet er likevel at situasjonen skal gå minst mulig utover det sportslige.

– Målet er å ha færre spillere, men det er fotball vi driver med. Selvsagt ønsker vi ikke å svekke det sportslige. Det er vi tydelige på, sier Stig-Ove Sandnes.