Bjarne Wærdahl
Bjarne Wærdahl
  BØR UTESTENGES: Aktobe bør ikke få gå i flere dueller i Europaligaen mener Hødd speaker Bjarne Wærdahl. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
BØR UTESTENGES: Aktobe bør ikke få gå i flere dueller i Europaligaen mener Hødd speaker Bjarne Wærdahl. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Hødd-kjendis oppfordrer Uefa til å utestenge Aktobe

Bjarne Wærdahl var blant Hødd-supporterne som ble nektet innreise til Kasakhstan.

To av Hødds mest sentrale spillere, Akeem Latifu og midtbanesjef Sivert Heltne Nilsen, går glipp av torsdagens returkamp mot Aktobe i Kasakhstan etter at myndighetene nektet dem visum.

Også to supportere blir nektet innreise til landet.

LES OGSÅ: To Hødd-spillere nektet innreise til Kasakhstan

Bjarne Wærdahl har vært speaker på Høddvoll i flere tiår og betalte speakerbuen av egen lomme. Han var blant dem som hadde booket reise til Kasakhstan for å heie sitt favorittlag videre i Europaliga-kvalifiseringen.

Må bli hjemme
Men nå må han bli hjemme.

– Jeg skulle tatt flyet klokken sju fra Vigra onsdag, men må bli værende på hytten. Jeg fikk beskjeden mandag kveld om at det var problemer med min visum-søknad, og sent tirsdag kveld fikk jeg bekreftet at det ikke ble innvilget et visum på meg, sukker den kjente speakeren på telefon til TV 2 Sporten.

– Hva var grunnen til visum-nekten?

– Grunnen er vanskelig å si, men dette er åpenbart et system som ikke legger alle kortene på bordet. Jeg regner med det er av politiske årsaker. Aktobe fikk ikke med seg noen spillere til kampen på Høddvoll på grunn av tidspresset, og jeg tolker dette som en form for hevn, svarer Wærdahl.

Nå håper han at Uefa tar affære og utestenger lag som Aktobe fra kamper i Europa.

– Uefa bruker ordet respekt på banen og på store bannere på tribunen på alle kamper i Europa. Jeg synes det minner veldig lite om respekt å ha med sånne nasjoner og sånne lag som ikke kan respektere grunnleggende ting innen fotballen. Jeg synes ikke at vi kan ha slike klubber med i turneringen, sier han.

Håpet på boikott
Wærdahl hadde egentlig håpet at Hødd hadde nektet å reise til Kasakhstan for å statuere et eksempel.

imange33
imange33

– Jeg hadde hatt stor forståelse om klubben og treneren vår hadde nektet å dra til Kasakhstan, og ofret et europacupspill for å demonstrere for omverdenen at denne form for politisk fotball kan vi ikke drive med, sier speakeren, og fortsetter:

– Jeg vet at dette temaet har vært oppe i korridorene.

– Hva tenker du om Hødds sjanser mot Aktobe nå?

– At vi ikke får ha med to av våre beste spillere fra den forrige kampen synes jeg er en katastrofe. Men Hødd har sjansen uten dem. Uansett er det trist at slike ting kan avgjøre en fotballkamp, svarer en skuffet Bjarne Wærdahl.

Bekrefter visum-nekten i pressemelding
Kampen mot Aktobe skal spilles i Kasakhstan torsdag. Hjemmekampen vant Hødd 1-0. Det er andre kvalikrunde i Europaligaen. Avreise til Kasakhstan for Hødd-troppen er onsdag morgen.

Hødd sier dette i en pressemelding:

«Direktør Bjørn Klubbenes i Via Egencia, opplyser at de ikke har fått oppgitt noen grunn for avslagene, til tross for gjentatte henvendelser til den kasakhstanske ambassaden. Etter at vi leverte inn visumsøknadene fredag 13/7, har vi fulgt opp inn mot ambassaden for å sikre at alt så greit ut, og tilbakemeldingene har vært at alt er ok. Vi har levert alt av dokumentasjon innen fristen og alt av papirer skal være i orden. Vi har gjort det som står i vår makt for å få dette til, men må dessverre reise uten to av klubbens spillere. Også to Hødd-supportere fikk avslag på sin søknad, av ukjent årsak».

Klubben vil ikke kommentere saken ytterligere.