hødd2
hødd2

To Hødd-spillere nektet innreise til Kasakhstan

Mister to sentrale spillere til returmøtet i kampen om å få spille i Europaligaen.

NFFs generalsekretær Kjetil Siem bekrefter dette overfor TV 2.

– Det er to spillere som ikke har fått visum. Mellom linjene ser dette ut som et takk for sist, siden laget fra Kasakhstan ikke fikk innreisetillatelse for to spillere fra Usbekistan før i siste liten før hjemmemøtet med Hødd. Men for dem gjelder det andre regler. Det er nok tettere bånd mellom fotballklubbene og myndighetene i dette landet enn hos oss, sier han til TV 2.

LES OGSÅ: Her scores Hødds historiske Europacup-mål

De to spillerne er backen Akeem Latifu og midtbanesjef Sivert Heltne Nilsen, som begge er sentrale på Hødds lag.

Tror ikke på løsning
– Vi prøver å gi assistanse slik som er vanlig i slike saker. Vi bistår klubben, skriver brev til myndighetene i Kasakhstan, og tar saken opp med UEFA. Så mye mer enn det kan vi ikke gjøre, sier Siem.

Generalsekretæren tror imidlertid ikke at visum-saken vil løse seg foran torsdagens kamp.

– Nei, jeg tror det kommer et visum for sent til å sende de to spillerne det gjelder bort dit, svarer Siem.

Han varsler at NFF sammen med Hødd kommer til gå videre med saken i etterkant av torsdagens oppgjør.

Vi kommer til å gi vår side av saken sammen med Hødd til UEFA.

– Vi kommer til å gi vår side av saken sammen med Hødd til UEFA. For det er lite holdbart at du trekker lag i Europa og ikke får sende spillerne dine dit, fastslår Generalsekretæren i NFF.

Bekrefter visum-nekten i pressemelding
Kampen mot Aktobe skal spilles i Kasakhstan torsdag. Hjemmekampen vant Hødd 1-0. Det er andre kvalikrunde i Europaligaen. Avreise til Kasakhstan for Hødd-troppen er onsdag morgen.

Hødd sier dette i en pressemelding:

«Direktør Bjørn Klubbenes i Via Egencia, opplyser at de ikke har fått oppgitt noen grunn for avslagene, til tross for gjentatte henvendelser til den kasakhstanske ambassaden. Etter at vi leverte inn visumsøknadene fredag 13/7, har vi fulgt opp inn mot ambassaden for å sikre at alt så greit ut, og tilbakemeldingene har vært at alt er ok. Vi har levert alt av dokumentasjon innen fristen og alt av papirer skal være i orden. Vi har gjort det som står i vår makt for å få dette til, men må dessverre reise uten to av klubbens spillere. Også to Hødd-supportere fikk avslag på sin søknad, av ukjent årsak».

Klubben vil ikke kommentere saken ytterligere.