insta
insta

Disse Instagram-bildene kostet tenåringsguttene jobben

Slik fikk de sparken på 1, 2, 3.

Av: Ingrid Marie Treborg

– Det var bare tull. Jeg hadde aldri gjort noe slikt på jobb. Jeg tok bildene hjemme, sier Ian Jett til Huffington Post.

Det tror ikke Jetts tidligere arbeidsgiver, hurtigmatkjeden Subway, noe på.

Mandag fikk han og kameraten Cameron Boggs sparken fra en Subway-restaurant i Ohio i USA, etter at de hadde lagt ut flere grove bilder på Instagram og Twitter.

På bildene, som nå er slettet, kunne man blant annet se en penis som blir gnidd på en ferdigstekt Subway-sandwich. På et annet bilde så man en vannflaske med frossent, gult innhold.

– Jeg frøs ned urinen min på jobb i dag, skrev Boggs under bildet.

Synes du at guttene fortjente å få sparken? Si din mening i kommentarfeltet under saken!

Les også: Dette muskelbildet kan koste politimannen jobben

Smekk på pungen

ta1
ta1
Boggs kalte seg Weedpriest på Instagram. Det var han som la ut penisbildet, og som skrev: «Navnet mitt er @ianjett og jeg er sandwichartisten din i dag».

Subway-ansatte blir ofte kalt Subway Sandwich Artist av arbeidsgiveren.

Guttene la også ut flere bilder av deiger som var omformet til peniser, og bildene ble forrige uke spredt i sosiale medier.

Bildene nådde fort amerikansk presse, og flere skriver at bildene nærmest er en oppskrift på hvordan man skal få sparken fortest mulig. Det gikk ikke mange dager før duoen ble avskjediget.

Tok grep

En talsperson for Subway har sendt ut følgende pressemelding:

– Denne enkelthendelsen er ikke representabel for Subway Sandwich Artists. Slik oppførsel blir ikke tolerert, og butikken tok umiddelbart grep og sa opp de to involverte ansatte.

I januar fikk en ung jente sparken fra en McDonald`s i Örebro etter at hun skrev nedsettende om arbeidsgiveren i bloggen sin, og en måned senere ble en KFC-ansatt i Tennesse sparket etter at han formet potetmos som en pupp og lot som om han slikket på den. Kolleger tok bilder av ham og la dem ut på Twitter, og det tok bare noen timer før han var arbeidsledig.

I juni fikk en ansatt ved hurtigmatskjeden Taco Bell sparken, etter at han tok bilde av seg selv slikkende på tacoskjell. Bildet la han ut på Twitter.

Les flere nyheter på tv2.no