Saab 9 5 stasjonsvogn er en fin bil og den kan være et kupp på bruktmarkedet
Saab 9 5 stasjonsvogn er en fin bil og den kan være et kupp på bruktmarkedet

Saab 9-5: Dette er et godt kjøp til konkurspris

Men den er kanskje litt for spesielt interesserte?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny

Saab 9–5 stasjonsvogn, er det smart å kjøpe brukt synes du? Ser du får veldig mye bil for pengene også på de etter faceliften. Vet du om det er greit å få deler til dem og om det vil fortsette? Ser på stasjonsvogn med diesel og litt plass og da er Saaben nesten i særklasse i forhold til prisen.

Hilsen fra Grimstad


Benny svarer:

Heisann!

Ja, Saab 9–5 er unektelig mye bil for pengene. I tillegg er det – i mine øyne – en bil med særegen og sjarm som få andre sammenlignbare biler kan by på.

En konkurs gjør jo naturligvis noe med bruktbilprisene. Slik er det med Saab også. Det forsikres om at deler etc. skal være å få i overskuelig framtid. Jeg tror nok helt sikkert at det stemmer. Ikke minst med tanke på det (relativt) store antallet slike biler som går i Sverige. Men man vet jo aldri ...

Vil alle deler være tilgjengelige alltid? Da snakker jeg ikke om oljefilter og bremseklosser – det er uansett ikke noe problem de neste tretti årene.

Jeg snakker om det lille dekselet med egen fargekode hvor festet brakk innvendig ... Den spesielle listen som var bare på siste årsmodell – og slike litt spesielle deler.

Min erfaring med andre bilmerker som har gått konkurs er at slike deler ganske fort kan bli vanskelige å få tak i. Jeg tror kanskje ikke Saab blir noe unntak i så måte.

Denne lille usikkerheten gjør at folk blir skeptiske. Det er liksom tryggere med en VW Passat eller Toyota Avensis og prisene på konkursbilen raser.

Typisk og særpreget Saabinteriør
Typisk og særpreget Saabinteriør

Det begynner å bli lenge siden, men dette skrev jeg da jeg testet Saab 9–5 stasjonsvogn:

"Plass, kjøreegenskaper og delvis design holder fortsatt mål. 9–5 har også klart å holde på Saab-særheten, noe som kan være både en styrke og svakhet. Bilen lider imidlertid under aldrende teknologi og ikke minst for høy pris. Arvtakeren burde ha kommet for fire år siden".

Resten av testen finner du her:

Jeg vil nesten gå så langt som å si at Saab har blitt litt for de spesielt interesserte. Den har blitt for folk som er litt ekstra stolte av bilen sin og som er litt mer entusiaster enn folk flest. Det liker jeg – og det fortjener Saab!

Finner du et helt, pent og velholdt eksemplar så skal jeg være den første til anbefale kjøp.

Lykke til med ny bil. Ta godt vare på den!

Les også: Broom-guttas beste Saab minner.

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: