seilbåtkrasj
seilbåtkrasj
mastesmell000000
mastesmell000000

Her går det galt for seilbåten

Forskrekkede vitner så seilbåt smelle rett i bro i Tønsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Christer Baardsen

I den oppsiktsvekkende videoen TV 2 har fått tilgang til, kjører en seilbåt i full fart inn i Kaldnes bro midt i Tønsberg sentrum.

Masten knekker med et høyt smell og unngår så vidt å treffe de fire i seilbåtens cockpit. Uhellet skjedde i 12-tiden søndag.

Fredrik Sjøblom Robertsen filmet krasjen. Han sto og ventet på å krysse vippebroa, som da var på vei ned.

– Jeg så ganske tidlig at det kom til å gå dårlig, og da var det bare å begynne å filme. Og så gikk det som det lå an til – de dundret rett i broen, sier Robertsen til TV2.no.

Knakk tvers av

Like bak kom en annen seilbåt. Den greide akkurat å hive seg til siden i tide. Masten på ulykkesbåten ble stående rett ned i vannet, men de fire om bord – to menn og to kvinner – kom seg etter hvert i land.

– De var vel ganske sjokkert. Han ene sitter jo med hodet i hendene. Det var litt spesiell stemning på broen etterpå, sier Robertsen.

Kaldnes bro ble bygget i 2005 og er synkronisert med Kanalbroen like ved. Det er ikke uvanlig at båter gir på litt ekstra for å rekke under broene i tide.

– Men jeg har aldri sett noen som har så dårlig tid i ferien, sier Robertsen.

Øyenvitnet tror at vantene som forankrer masten i sidene på seilbåten reddet de fire fra å bli truffet.

– Når masten brekker, bidrar disse til at den ikke knekker rett bakover. Det var det som reddet dem. Jeg tror de hadde strøket med om de hadde fått den i cockpit, sier Robertsen.

Les også: Sementbåt smadret småbåthavn i Levanger

Politiet ser alvorlig på kjøringen

Politiet hadde ikke fått melding om krasjen da TV2.no tok kontakt søndag ettermiddag, men sier at de ser alvorlig på kjøringen slik den er beskrevet.

Også lørdag kveld smalt det ved broa. En cabincruiser satte opp farten i kanalen for å komme forbi før vippebroa gikk ned, og bølgene i kjølvannet førte til skader på en seilbåt ved brygga.

– Båten hadde bra driv gjennom kanalen for å rekke broa. Han blir anmeldt etter episoden, bekrefter operatør Paul Bergan i Vestfold politidistrikt til TV2.no.

– Hvordan ser dere på denne kjøringen for å rekke under broa i tide?

– Det ser vi alvorlig på. Disse kanalene våre er smale og det er fem knops fartsgrense, hvis jeg ikke tar feil. Kjøringen skaper bølger og det fører igjen til skader på andre båter, sier Bergan.