Dacia Duster tøffer seg i ny spesialutgave   dette er Duster Black Edition.
Dacia Duster tøffer seg i ny spesialutgave dette er Duster Black Edition.

Dacia Duster: Lavpris-SUVen blir tøffere

Nå kommer den i matt svart spesialutgave.

Kompakt-SUVen Duster har blitt en stor suksess for Renaults lavprismerke Dacia.

Med prislapp et godt stykke under sammenlignbare konkurrenter har Duster hentet helt nye kundegrupper til Dacia – og er en av de mest solgte bilene i sin klasse i Europa.

God respons

Nå lanserer Dacia spesialmodellen Black Edition, i første omgang for det britiske markedet.

Dacia viste denne under bilfestivalen Goodwood Festival of Speed tidligere i sommer, og fikk så godt respons at de bestemte seg for å gjør den tilgjengelig for kundene sine også.

Vi har naturligvis testet den – les mer om Duster her:

Matt svart

Bilen er foliert matt svart og er utstyrt med 18-tommers hjul. Den har også en rekke spesielle interiørdetaljer, blant dem seter i mørkt skinn.

Dacia har utstyrt den med multimediesystem fra Kenwood, med blant annet sekstommers skjerm og en rekke tilkoblingsmuligheter, For eksempel kan baksetepassasjerene koble sine musikkavspillere til egen inngang.

Godt kjøp, eller? Les hva Broom-Benny mener om Duster

Enkelt og nøkternt

Dacia har blitt en stor suksess de siste årene. Oppskriften er å tilby enkle og robuste biler som skiller seg fra de aller fleste konkurrentene.

Teknikken er hentet fra eksisterende modeller og der de fleste andre produsenter tilbyr mer og mer fancy utstyr, går Dacia motsatt vei. Her skal det være enkelt og nøkternt – samtidig er det også mye mindre som kan gå i stykker.

Norges rimeligste

Her hjemme ble Duster lansert rundt nyttårstider og er Norges klart rimeligste SUV med en startpris på 259.900 kroner.

Satsingen har så langt vært ganske forsiktig og salget har heller ikke tatt voldsomt av i starten, men importøren skal ligge greit an i forhold til et salgsmål på 300 biler i 2013.

Dacia lager også billig sjuseter – les mer om den her:

Kompakt-SUVen Duster har blitt en stor suksess for Dacia - og har lyktes med å hente nye kjøpegrupper til lavprismerket.
Kompakt-SUVen Duster har blitt en stor suksess for Dacia - og har lyktes med å hente nye kjøpegrupper til lavprismerket.

Noen kommer – noen går: Dette bilmerket forsvinner snart

.