Tito Vilanova (Foto: JOSEP LAGO/Afp)
Tito Vilanova (Foto: JOSEP LAGO/Afp)

Tito Vilanova gir seg i Barcelona

Barcelona håper å kunne presentere ny trener neste uke.

I kveld holdt Barcelona-president Sandro Rosell og sportsdirektør Andoni Zubizarreta en pressekonferanse der de annonserte at Tito Vilanova gir seg som Barcelona-trener.

– Det er en nyhet jeg aldri har hatt lyst til å komme med, innledet Rosell pressekonferansen med.

Vilanova gikk glipp av store deler av forrige sesong da han gjennomgikk kreftbehandling, og det er sykdommen som gjør at han må gi seg. Nye tester har vist at han fremdeles har en lang kamp foran seg for å bli kvitt kreftsykdommen.

– Et stort slag
Vilanova tilbragte to måneder i New York tidligere i år, da han gjennomgikk behandling for sin sykdom.

– Vi har evaluert rutinesjekker gjort på Tito som har vist at han trenger behandling som gjør det umulig å lede Barcelona videre, fortsetter Barcelona-presidenten.

– Dette er et stort slag for Barcelona, men vi har hatt slike tidligere og vi har overvunnet dem alle, sier Rosell fredag kveld.

rosell2
rosell2

Samtlige Barcelona-spillere hadde møtt opp på pressekonferansen og satt på første rad under den korte seansen. Der ble de opplyst om at de får vite hvem deres nye trener blir i løpet av neste uke.

– Vi satser på å kunne presentere erstatteren tidlig i neste uke, sier Rosell.

Barcelona skulle egentlig spille treningskamp i Polen lørdag, men klubben informerte på pressekonferansen at denne kampen ikke blir spilt.

villas_boas_2
villas_boas_2

– Villas-Boas kan overta
Tidligere Barcelona-spiller Luis Enrique skal være en av kandidatene til å ta over roret. Et annet navn som står på blokka til Barcelona er André Villas-Boas, skriver AS.

Den spanske avisen skriver at han har en klausul i kontrakten med Tottenham som sier at han kan forlate klubben dersom han får et tilbud fra Barcelona. Det blir imidlertid ikke gratis: ifølge AS er klausulen på 110 millioner kroner.

Andre kandidater som nevnes er Marcelo Bielsa og Lluis Carreras.