RASER: På Facebook siden til firmaet som sparket Marte koker det over med sinte kommentarer.  (Foto: NTB Scanpix/Privat/Skjermdump)
RASER: På Facebook siden til firmaet som sparket Marte koker det over med sinte kommentarer. (Foto: NTB Scanpix/Privat/Skjermdump)

Facebook-storm mot Martes tidligere arbeidsgiver

Firmaet som ga Marte Dalelv (24) sparken etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai får kraftig gjennomgå på deres egne Facebook-sider.

Av Kaja Kirkerud

Reaksjonene etter at norske Marte Dalelv (24) ble dømt for alkoholbruk og sex utenfor ekteskapet i Dubai tirsdag blir stadig større.

Fredag skriver VG at Marte mistet jobben i firmaet, The One Total Home Experience, etter at hun anmeldte en kollega for voldtekt.

Koker av sinne

Det vekker sterke reaksjoner, og på firmaets side på Facebook koker det.

Etter at TV2.no skrev denne saken har The One sperret tilgangen til deres Facebook-side.

Det er skrevet kommentarer både på norsk og engelsk, og privatpersoner går kraftig ut mot hvordan firmaet har behandlet Marte.

Les også: Amnesty: – Umenneskelig behandling av Marte (24)

SINTE: Mange reagerer med sinne på behandlingen av Marte. Flere oppfordrer til å boikotte firmaet.  (Foto: Skjermdump/Facebook)
SINTE: Mange reagerer med sinne på behandlingen av Marte. Flere oppfordrer til å boikotte firmaet. (Foto: Skjermdump/Facebook)
En mann skriver:

«Deres moralske standpunkt stinker. Sparke et voldtektsoffer? Hvor lavt kan man synke? Håper dere må legge ned bedriften – jo fortere jo bedre».

En kvinne skriver:

«Skam, skam, skam dere for å sparke et voldtektsoffer fremfor å hjelpe og støtte henne i en traumatisk opplevelse. Jeg vil aldri bruke en krone på noe dere har vært i nærheten av. Jeg vil også oppfordre alle mine venner og kontakter til å holde seg borte fra dere. For en forferdelig måte å behandle en ansatt på!»

Har slettet kommentarer

De fleste kommentarene på siden har kommet inn fredag morgen, og stadig flere viser sitt sinne. TV2.no har prøvd å komme i kontakt med firmaet på uten å lykkes. De har ikke gitt noe forklaring på hvorfor de har gitt Marte sparken etter at hun anmeldte voldtekten.

Firmaet skal ha slettet flere av de sinte innleggene på Facebook-siden.

OPPRØRT: Mange er sinte fordi firmaet har prøvd å slette kommentarer på Facebook-siden.  (Foto: Skjermdump/Facebook)
OPPRØRT: Mange er sinte fordi firmaet har prøvd å slette kommentarer på Facebook-siden. (Foto: Skjermdump/Facebook)
Les også:Martes mamma: – Paradiset er ikke så flott som man tror

En kvinne skriver:

«Jeg spør dere en enkelt spørsmål: Hvordan kan dere støtte vold mot kvinner? Og i stedet for å svare meg, så fjerner dere min kommentar? Er dere skamfulle kanskje? Se på siden deres – å slette kommentarer må være en fulltidsjobb for dere nå!»

REAGERER: Politisk rådgiver i Amnesty Norge, Patricia Kaatee reagerer kraftig mot dommen til den norske kvinnen i Dubai.
REAGERER: Politisk rådgiver i Amnesty Norge, Patricia Kaatee reagerer kraftig mot dommen til den norske kvinnen i Dubai.
Umenneskelig

Amnesty Norge fortalte TV 2 fredag hva de synes om behandling av Marte.

– Behandlingen av Marte kan betegnes som umenneskelig og nedverdigende, sier Kaatee.

Kaatee har selv engasjert selv i saken.

– Jeg har kontaktet mine kolleger i Midtøsten, og vi har også direkte kontakt med Marte. Vi kommer ikke til å gjøre noe før Marte selv ønsker vår involvering. Vi kan gjennom vår organisasjon gi denne saken en internasjonal dimensjon, sier hun.