FORNØYD: Marcus Pedersen hylles av lagkameratene etter utligningen mot Israel under EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
FORNØYD: Marcus Pedersen hylles av lagkameratene etter utligningen mot Israel under EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Vitesse vil selge Pedersen

Marcus Pedersen kan være ferdig i nederlandske Vitesse.

Marcus Pedersen slo aldri helt til etter overgangen fra Strømsgodset til nederlandske Vitesse Arnhem.

Den tidligere HamKam- og Strømsgodset-spissen scoret åtte mål på 15 kamper på utlån i Vålerenga før han i fjor sommer flyttet tilbake til Nederland. Der måtte han trene med reservelaget før Odense hentet Pedersen på lån.

Den danske klubben hadde opsjon på å kjøpe Pedersen etter vårens utlånsavtale løp ut, men valgte ikke å benytte seg av denne til tross for at nordmannen scoret 13 mål i en vanskelig sesong for klubben.

Fikk beskjed om at han skulle satses på
Men 23-åringen var fast bestemt på å vende tilbake til Nederland og vise hva som bor i ham.

– Jeg har fått beskjed om at jeg skal satses på dersom de selger han andre spissen, sa han til TV 2 tidligere i sommer, og siktet trolig til Wilfried Bony.

– Marcus, og andre som er opptatt med internasjonale kamper i sommer, får noen ekstra fridager og kommer tilbake hit rundt 5. juli. Normalt sett blir Marcus hos oss denne sesongen, men det er også opp til treneren og spilleren selv, sa van Leeuwen til tv2.no før U21-EM.

Pedersen dro tilbake til Nederland i sommer etter en kort ferie. For to uker siden spilte han fra start og scoret da Vitesse slo Voorwaarts 5-0, og søndag fikk han 22 minutter som innbytter mot Standard Liege. Det er uklart om han nå blir å se på banen i kveldens møte med Lierse.

Nå er ivorianeren, som ble toppscorer i Eredivisie forrige sesong, solgt til Swansea.

Vil selge
Men pengene de fikk for toppscoreren sin skal investeres i en ny spiss, og nå åpner de for å selge nordmannen.

– Marcus har et år igjen av kontrakten sin, og gjorde det veldig bra under U21-EM. Det ville vært perfekt hvis en interessert kjøper melder seg, sier sportsdirektør Ted van Leuwen til Voetbal International.

Det kommer som en overraskelse på angriperen.

– Dette var helt nytt for meg. Jeg har ikke hørt noe fra klubben om at de ønsker å selge meg, sier Pedersen til Dagbladet.

Pedersen sier til tv2.no at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før han har snakket med Vitesse-ledelsen. Han tror ikke en ny periode på lån er aktuelt siden han kun har ett år igjen av kontrakten i Arnhem.