froomey
froomey

Tour-kongen Froome vant sin tredje etappe: – Kunne ikke tro det

Chris Froome overrasket seg selv på onsdagens tøffe fjelltempo.

CHORGES/BERGEN (TV 2 Sporten): Chris Froome innfridde favorittstempelet nok en gang og vant onsdagens tøffe fjelltempoetappe i Tour de France. Det er 28-åringens tredje etappetriumf i årets Tour.

Briten startet forsiktig på den 32 kilometer lange etappen, og lå bak flere av sammenlagtkonkurrentene underveis. Men ned mot Chorges tok Froome innpå og knep til slutt etappeseieren.

Sky-kapteinen vant til slutt ni sekunder foran Alberto Contador og ti sekunder foran Joaquim Rodriguez.

Les også: Her kjefter Nordhaug på lagledelsen
Les også: Her fortsetter Tour-marerittet for Frankrike

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Froome: – Ville tape minst mulig
Etter målgang var Froome en svært lettet mann.

– Da jeg kom inn her og så at jeg hadde best tid, så kunne jeg ikke tro det. Jeg startet dagen med et mål om å tape minst mulig tid, ettersom jeg tenkte på de tøffe dagene som nå kommer. At jeg da kom over mål her til beste tid, det trodde jeg ikke skulle skje, sier en blid Froome.

Sammenlagtlederen var likevel nervøs underveis. Ikke minst med tanke på regnbygene som kom midtveis.

– Jeg trodde ikke været skulle gå i min favør. Det regnet da jeg var på vei ned den andre stigningen. Men heldigvis hadde veiene tørket opp da jeg kom. Jeg er veldig glad for det, sier Froome.

Han var en av mange som valgte å bytte fra vanlig landeveissykkel til temposykkel etter den andre stigningen. Det utgjorde stor forskjell.

– Sykkelbyttet kan ha utgjort den lille forskjellen. Da jeg kjørte gjennom løypa i dag tidlig, så innså jeg at jeg trengte et mye tyngre gir inn mot mål. Derfor la jeg på tyngre gir til finalen, forteller Froome.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Contador klatret forbi Mollema
Selv om Contador hverken vant etappen eller tok innpå Froome, så kunne han likevel glede seg over at han klatret opp til andreplassen i sammendraget. Bauke Mollema hadde nemlig en svak dag på sykkelen og tapte stort til både Contador og Roman Kreuziger i mål.

Dermed falt nederlenderen ned til fjerdeplass, mens Kreuziger hoppet opp til tredjeplass.

Froome har nå 04.34 på Contador, 04.51 på Kreuziger og 06.23 til Mollema.

Contadors sjef i Saxo-Tinkoff Bank, Bjarne Riis, lover nå angrep på de kommende fjelletappene

– Det var en fremragende prestasjon av Contador. Jeg synes både han og Kreuziger er sterke, og vi har et godt lag rundt dem, sier Riis.

– Det blir kjørt offensivt fra dere i morgen?

– Ja, det er helt sikkert.

– Synes du utforkjøringen i morgen er farlig?

– Nei, sykkelryttere har 1000 ganger kjørt ned farlige utforkjøringer. De må bare bruke bremsene. Det er sykkelritt vi kjører, ikke mormors søndagstur, sier Riis.

Både Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff tok det som ventet rolig på etappen. Nordhaug fikk imidlertid en litt kjedelig start på etappen, da han måtte starte med lite luft i bakhjulet.

Se intervju med Chris Froome her:

731752