Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug

Her kjefter Nordhaug på lagledelsen: – Skal gi dem en omgang med bank

Lars Petter Nordhaug måtte kjøre tempoetappen med for lite luft i dekket.

CHORGES/BERGEN (TV 2 Sporten): Lars Petter Nordhaug tok det som ventet rolig på onsdagens tøffe tempoetappe i Alpene. Men Nøtterøy-karen håpet nok likevel turen til Chorges skulle bli litt mer behagelig.

For Nordhaug måtte starte løpet sitt med svært lite luft i bakdekket. Da han ville skifte før start, fikk han beskjed av følgebilen sin at de ikke hadde reservehjul.

Det likte Nordhaug svært dårlig. Tv-bildene viser nordmannen som gestikulerer mot lagbilen, mens han ser tydelig oppgitt ut.

– Jeg hadde nesten ikke luft i bakhjulet og måtte kjøre hele tempoen med for lite. Men vi hadde ikke reservehjul. Det var noe irriterende, sier han til tv2.no.

Se seansen og intervju med Lars Petter Nordhaug i videovinduet øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Nå lover han skikkelig «oppvask» når han kommer tilbake til hotellet og treffer mekanikerne.

– Jeg skal gi dem en liten omgang med bank, sier han og flirer lurt.

– Nei, men det er slikt som skjer. Det kan ha vært en liten punktering i forkant. Det hadde uansett ikke så mye å si. Jeg hadde ingen problemer med å rekke tidsgrensen. Jeg hadde nok til og med klart den med en terrengsykkel i dag. Men det var likevel irriterende, forteller Nordhaug.

Belkin-rytteren valgte å kjøre tempoen med en vanlig landeveissykkel med tempohåndtak på styret.

– Det var på grunn av vekten. Det var viktig for meg. I tillegg var det noen tekniske utforkjøringen som jeg ikke hadde sett. Da er det viktig med tanke på bremser og sånn, sier Nordhaug.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France