contador og froome
contador og froome

Froome rystet etter Contador-angrep: – Han var veldig uforsiktig

– Alberto og laget begynner å bli desperate, sier Chris Froome, etter at begge var nær å ende i grøfta.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GAP/BERGEN (TV 2 Sporten): Tirsdagens Tour de France-etappe var ikke ventet å bli det helt store høydepunktet når det gjaldt kampen mellom sammenlagtfavorittene.

Men opp siste stigning før mål i Gap – Col de Manse – sørget likevel Alberto Contador for litt spenning. Spanjolen angrep sammenlagtleder Chris Froome en rekke ganger, men ble tauet inn av Richie Porte hver gang.

Contador gikk i bakken
På vei ned fra Col de Manse ble det enda mer dramatisk. Contador fortsatte sitt hardkjør, og forsøkte å rykke fra Froome i nedoverbakkene.

Men ikke uten en pris. For noen få kilometer før mål var nemlig Contador i bakken i en skarp sving, før han kom seg på sykkelen igjen. Ettersom Froome lå på hjulet til spanjolen, endte briten nesten også rett ut i grøfta. Duoen kom seg begge på sykkelen igjen, men måtte bruke en del krefter på å få kontakt med de andre favorittene igjen.

Se Contador og Froome i trøbbel i videovinduet øverst!

Det varme været gjorde forholdene ned til Gap vanskelige og sleipe, ettersom olje hadde piplet opp fra asfalten. Det var de samme bakkene som for øvrig felte Joseba Beloki da han veltet på dramatisk vis i 2003. Det var den samme velten som fikk Lance Armstrong til å ta sin berømmelige snarvei ute på jordet.

Froome var rystet etter målgang.

– Min personlige mening er at Alberto og laget begynner å bli desperate, sier Froome.

– Det var en veldig tøff nedoverbakke til Gap, som allerede er kjent for det som skjedde med Beloki og Armstrong. Jeg synes det var veldig uforsiktig av Alberto å angripe der. Han kjørte på, men han kjørte på for hardt i svingene, sier Froome.

– Jeg var bare heldig som hadde med meg Porte. Jeg vet ikke hvor mange ganger han tettet luka, men det var i hvert fall ti ganger. Han er en juvel for meg å ha, skryter Froome.

Les også:Tour-rytter måtte klippe seg som lagkompis
Les også: Sjekk Tour-tilskuernes elleville påfunn

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

De neste dagene kommer det flere farlige utforkjøringer for Froome. Han frykter spesielt torsdagens utforkjøring ned Col de Sarenne. Den kommer etter at rytterne har vært på toppen av Alpe d'Huez for første gang.

– Jeg har sett utforkjøringen på trening og i Dauphine. Det er en veldig skummel nedkjøring. Underlaget er langt fra jevnt. Og det er ingen gjerder langs veien. Hvis man kjører utfor kanten er det langt ned. Jeg håper rytterne er klar over det og ikke tar risisko som i dag.

Costa vant etter solorykk
Etappen ble for øvrig vunnet av portugisiske Rui Costa. Movistar-rytteren var en del av et 26-mannsbrudd som fikk gå tidlig på etappen. Opp Col de Manse rykket Costa alene og maktet å holde unna hele veien inn.

Christophe Riblon tok andreplassen, mens Arnold Jeannesson kapret tredjeplassen. Forfølgerne var vel 42 sekunder bak Costa i mål.

Mads Kaggestads blogg: «Er prestasjoner alene et bevis på doping?»

Til tross for dramatikken mot slutten ble det ingen store endringer i sammendraget: Chris Froome holder fortsatt sitt faste grep på den gule trøya. Eneste endring var at Joaquim Rodriguez klatret opp til 7. plass, ettersom danske Jakob Fuglsang tapte tid mot slutten.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se intervju med Chris Froome her:

Nordhaug: – Hadde lyst til å gå i brudd
Lars Petter Nordhaug slukket håpet om bruddforsøk allerede før etappestart da han fortalte at han sliter med sykdom. Men etter målgang var Nøtterøy-karen tydelig skuffet over at han ikke klarte å komme seg med i bruddet.

– Jeg følte meg bra i starten og forsøkte å komme meg med i bruddet. Men jeg ble liggende mellom bruddet og feltet og klarte akkurat ikke å ta meg opp. Det var kjedelig og veldig bittert. Jeg hadde veldig lyst og følte meg bra, men jeg klarte det rett og slett ikke. Resten av etappen ble jeg sittende og irritere meg over det, sier Nordhaug til tv2.no.

– De fleste gangene så går det ikke som man ønsker med å komme i brudd. Det hadde vært perfekt for meg å være med i bruddet, og jeg var veldig nær. Det var bare ti meter opp, sukker Nordhaug.

I likhet med Nordhaug fikk også Alexander Kristoff er forholdsvis rolig dag på sykkelen etterhvert inn mot Gap.

– Det gikk helt greit for meg. Det var hardt i starten, men jeg unngikk å dette helt av. Etter at bruddet fikk gå, så tok jeg det rolig og hadde det ikke travelt opp siste stigningen, sier han til tv2.no med et smil.

Se intervju med Alberto Contador her: