Lars Petter Nordhaug (Foto: TV 2)
Lars Petter Nordhaug (Foto: TV 2)

Nordhaug sliter med sykdom: – Jeg har begynt på en antibiotikakur

Lars Petter Nordhaugs etappeseierdrøm i Tour de France renner ut i sanden.

VAISON-LA-ROMAINE/BERGEN (TV 2 Sporten): Lars Petter Nordhaug har hatt et uttalt mål om å gå i brudd og kjempe om etappeseier i årets Tour de France.

Nå ser den drømmen ut til å bli vasket vekk. Ikke bare fordi Nøtterøy-karen har en viktig hjelperytterrolle for kaptein Bauke Mollema. Men også fordi Belkin-rytteren nå sliter med sykdom.

– Jeg har vært litt småsyk og har begynt på en antibiotikakur. Derfor er jeg usikker på hvordan jeg føler meg, sier Nordhaug til tv2.no

– Det er ikke store greier, men jeg har litt vondt i halsen og det sitter litt i brystet. Jeg tok kuren nå for at det ikke skal utvikle seg videre. Men jeg føler meg ok nå, sier han.

Se intervju med Lars Petter Nordhaug i videovinduet øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Da tv2.no intervjuet Nordhaug før start på tirsdagens etappe utelukket ikke han helt at han kunne forsøke å gå i brudd. Likevel var det tydelig at signalene fra lagledelsen er at Nordhaug skal spare krefter for å hjelpe Mollema.

– Hovedfokuset vårt er ikke å gå i brudd, men å passe på Bauke. Så det kan hende jeg må jobbe litt, sier Nordhaug.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er bekymret på Nordhaugs vegne de kommende dagene.

– Når man må begynne på en antibiotikakur, så er det et tegn på at ting ikke fungerer. Dette er ikke ideelt for Nordhaug. Og i hvert fall ikke når det er over 30 varmegrader, slik det er her nå, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France