nykommere (Foto: Scanpix)
nykommere (Foto: Scanpix)

Molde har over 30 spillere i stallen: – Det er voldsomt

Flere fotballeksperter tror Ole Gunnar Solskjær vil kvitte seg med spillere for å tynne ut den store troppen etter sommerens kjøpefest.

Bare den siste tiden har Molde hentet Mats Møller Dæhli, Per Egil Flo, Tommy Høiland og sist Fredrik Gulbrandsen til Aker stadion.

Totalt har 13 nykommere funnet veien til Molde etter fjorårets seriemesterskap, og stallen teller nå over 30 navn. Det gjør Molde-troppen til den største og bredeste i Tippeligaen.

– Det er voldsomt. Kjernestallen er kanskje ikke riktig så stor, men hvis man vrir på det skal Molde prestere i serie, cup og europacup. For å hevde seg på alle arenaer trenger men en stor stall, sier tidligere landslagsspiller Fredrik Strømstad.

Mangler nykommere
På klubbens egen hjemmeside har Molde listet opp 33 spillere i A-troppen. Og da mangler Nykommerne Fredrik Gulbrandsen, Per Egil Flo og Jan Tidjani Aboubacar sammen med amerikaneren Ben Spencer. I tillegg returnerer Pål Erik Ulvestad nå fra sitt utlånsopphold i Hønefoss.

Molde-ledelsen opplyser til tv2.no at Sean Cunningham har returnert til USA da partene er enige om å terminere kontrakten. I tillegg regnes Ivar Furu, Victor Johansen, Ole Martin Rindarøy, Andreas Hollingen, Stian Rode Gregersen og Sander Svendsen som hospitanter og ikke fullverdige medlemmer av A-stallen selv om de er oppført i troppen på nettsiden.

– Jeg har ikke eksakt tall foran meg her nå, men jeg tror vi ligger på 26-27 spillere i A-troppen. Noen av spillerne er på lån mens andre er langtidsskadet, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til tv2.no på vei inn på flyet som skal frakte laget til bortekampen mot Sligo Rovers.

– Det blir et definisjonsspørsmål når det gjelder noen av disse ungguttene med hospitantkontrakt, sier Trond Hustad, sportsleder i Romsdals Budstikke, til tv2.no.

– Størrelsen på troppen skyldes at Solskjær vil ha konkurranse på alle plasser og delvis at de ikke er i mål med å rydde opp. Jeg tror ikke stallen er like stor når overgangsvinduet stenger. Flere vil bli leid ut, solgt eller fristilt, tror Hustad.

– De siste årene har vi vært opptatt av å utvikle egne spillere sammen med de etablerte, der vi forsøker å skape Tippeliga-spillere og få en stor bredde. Vi solgte noen spillere i vinter og det var viktig å fylle opp nå siden vi også har flere langtidsskader. Det var naturlig at vi måtte gjøre noe. Vi ønsker å være forberedt da vi for tiden kjemper på tre arenaer, svarer Molde-direktøren.

Hoseth ut?
En av dem som kan være på vei vekk er Magne Hoseth. Viking har vist interesse for midtbanespilleren, men én mann ut betyr ikke nødvendigvis tynnere tropp da Solskjær åpner for å erstatte spillere som eventuelt forsvinner.

– Hvis noen går ut, kan det komme nye folk inn, men jeg har en god stall å jobbe med nå. Vi har et fantastisk flott miljø, en fantastisk treningskultur og en gruppe som er fin å jobbe med. Vi skal bli bedre og bedre utover høsten, sa Solskjær til TV 2 Sporten etter lørdagens kamp mot Viking.

Artikkelen fortsetter under bildet!

sols
sols

– Hva har de nye spillerne tilført gruppen?

– Det ser ut som de har løftet alle. De har gjort treningshverdagen bedre og tilført ytterligere konkurranse. Jeg er vant til å ha det slik fra der jeg spilte tidligere, sier Solskjær.

Bred stall
En runde på klubbenes hjemmesider viser at Molde har den største troppen i Tippeligaen. Resten av klubbene oppgir tropper på mellom 21 og 26 spillere.

– Molde og Rosenborg handler vilt om dagen. Det er de to klubbene som har penger til å gjøre det, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i søndagens utgave av «Fotballkveld» på TV 2.

– Men hvis man skal være med på flere arenaer, må man ha en stor og sterk stall. Du er nødt til å rullere på laget og være tydelig på hvem som skal spille når. Spiller du søndag, onsdag, lørdag, som vi gjorde i perioder i Vålerenga, kan du ikke stille samme ellever tre ganger på rad. Ole Gunnar har hentet to seriegull på rad i Molde og klart å holde alle ganske fornøyde. Kommunikasjonen med spillerne må være enorm i en slik situasjon, mener VIF-sjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

kjetil
kjetil

Også Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad mener Solskjær har lyktes med å holde store deler av Molde-troppen fornøyd selv med et rulleringssystem, men mener de hyppige skiftene fungerer klart best i medgang.

– Det så vi denne våren da strukturen ikke satt og spillet ikke fungerte. Solskjær mener dette er det beste på sikt, og spillemessig kan det se ut som han er i ferd med å få rett i det, sier journalisten som følger Molde meget tett.

Fredrik Strømstad mener Molde har en fordel med sin store og brede tropp så lenge de har økonomien i orden og Solskjær leder en gruppe spillere som ikke klager over lite spilletid.

– Mitt inntrykk er at han kommuniserer godt med spillerne. Og det er avgjørende. Han ser ut til å klare å holde dem på tå hev og sultne. Forren kommer til å gjøre det bra, det blir spennende å se om Høiland klarer å ta ytterligere steg og det ser ut som Solskjær tenker på fremtiden med flere av signeringene. Utfordringen når det kommer mange på så kort tid er å bli kjent med måten klubben spiller på, måten de trener på, samhandling og andre slike faktorer raskt.

– Har dere inntrykk av at Solskjær har lykkes med å holde mange spillere fornøyd med rulleringssystemet, Nordstrand Jacobsen?

– Det må Ole Gunnar få svare på, men det vi har gjort de siste 2,5 årene tyder på at vi har gjort mye riktig. Det kan vi vel si.