Thor Hushovd (Foto: Mats Wedervang/TV 2)
Thor Hushovd (Foto: Mats Wedervang/TV 2)

Hushovd: – Glad jeg ikke er i Tour de France

Thor Hushovds BMC har slitt tungt de første ukene i Frankrike.

VAISON-LA-ROMAINE (TV 2.no): Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd kom med helikopter fra Monaco for å kaste glans over rittets pressekonferanse på hviledagen i Tour de France. Foran Tour de France-direktør Cristian Prudhomme kunne Hushovd fortelle at han har store ambisjoner om å vinne en Arctic Race-etappe.

LES: Sagan om bakhjuls-stuntet: – Det var for tilskuerne
LES: Suverene Froome grillet om doping på ny

Glad han ikke sykler Touren
Dagens pressekonferanse er det nærmeste Hushovd har beveget seg Tour de France-sirkuset siden starten i slutten av juni. Hushovd savner ikke alt styret.

– Nå er jeg mentalt innstilt på at jeg er glad for ikke å være der. Det blir litt sånn når det har gått som det har gått for BMC. Det er alltid hyggeligere å være med på et vinnerlag enn på et lag hvor det butter litt imot, sier Hushovd.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

– Jeg følte litt på det da jeg kjørte forbi PPO-området. Da fikk jeg litt den følelsen. Men jeg vet akkurat hvordan Kristoff føler seg. Den sitter langt inni magen på meg. Nå er jeg bare glad for at jeg kan være litt mer avslappet, sier Hushovd.

LES: Kristoff om friidrettsskandalen: - Håper de tar over litt nå
LES: Sky-sjef sammenligner Froome med Formel 1-bil

– Har ikke prestert
BMC har hatt en grusom Tour de France-start. Både Cadel Evans og Tejay van Garderen var nevnte blant outsiderne til Chris Froome. Etter to hviledager ligger Evans på 16. plass, 15 minutter og 40 sekunder bak Froome. Van Garderen er nummer 47, over en time bak Froome.

– Rytterne har ikke prestert på det nivået de burde. Da selvfølgelig Cadel Evans og Tejay van Garderen. Alle hadde forventet mer av dem enn de har fått vist, sier Hushovd.

Han tror ikke han selv kunne utgjort den helt store forskjellen.

– Jeg har vært i veldig god form, så jeg kunne gjort noe i Tour de France. Men jeg kunne ikke dyttet Cadel eller Van Garderen opp fjellene uansett. De hadde falt av like mye.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Sykler Arctic Race
Fra 8. august til 11. august skal Hushovd kjempe om heder og ære i Arctic Race. Hushovd har ambisjoner om å vinne rittet sammenlagt.

– En seier betyr alltid mye. Å vinne i Norge er alltid stort, så når jeg drar dit er det virkelig for å få en seier, sier Hushovd.