Tyson Gay, left, beats Asafa Powell (Foto: Owen Humphreys/Ap)
Tyson Gay, left, beats Asafa Powell (Foto: Owen Humphreys/Ap)

Powells fysiske trener arrestert i Italia

Den fysiske treneren som Asafa Powell har jobbet med siden mai tatt i Italia.

Den fysiske treneren som Asafa Powell har jobbet med siden i mai måned, og som han har levd tett med den siste tiden, er blitt arrestert i Italia.

Det skriver Jamaica-avisen The Gleaner. Avisen skriver også at treneren som ikke er navngitt, skal ha forsynt Powell med forskjellige midler, noe som kan ha ført til at han avla en positiv prøve på stimuliet metylsynefedrin.

The Gleaner skriver også at bevis er funnet i trenerens bolig, og politiet skal ha gjort flere beslag.

Les også: Navnet på ny jamaicansk utøver offentliggjort
Les også: Hoen vil invitere Powell til Bislett trass i dopingavsløring

Det blir også påstått at Powell selv skal ha gitt politiet midler han har fått fra denne spesielle treneren, men utøveren er ikke arrestert eller på annen måte tatt i forvaring av politiet.

Det ble kjent søndag kveld at antidopingbyrået på Jamaica hadde fått beskjed om fem positive dopingprøver i etterkant av det jamaicanske friidrettsmesterskapet. To av prøvene skulle stamme fra sprintere.

Det gikk ikke lang tid før Powell, via sin agent Paul Doyle, innrømmet at den ene positive prøven var hans. Den andre tilhørte Sherone Simpson. Hun settes også i forbindelse med den fysiske treneren som nå er arrestert i Italia.

Asafa Powell  (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)
Asafa Powell (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)

Dopavsløringene har utløst bølger av raseri i sosiale medier. Den svenske hekkeløperen Susanna Kallur er blant de siste som offentlig slakter Asafa Powell.

«Idioter. Powell, Gatlin, Gay, utestengt pakket på livstid», skriver Kallur.