Ilkay Gündogan, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira og Luka Modric. Og Petter Myhre. (Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje))
Ilkay Gündogan, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira og Luka Modric. Og Petter Myhre. (Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje))
Ilkay Gündogan, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira og Luka Modric. (Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje))
Ilkay Gündogan, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira og Luka Modric. (Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje))

Manchester United sliter på overgangsmarkedet: – Får ikke alltid det de peker på

Ingen av midtbanespillerne de røde er blitt lenket til har endt opp på Old Trafford.
Hvem tror du de røde djevlene henter?

Premier League-sesongstarten er rundt én måned unna, og manges øyne er rettet mot regjerende mester Manchester United.

David Moyes har fått en tøff start på sin karriere på Old Trafford, med 0-1-tap i første treningskamp og foreløpig null uttelling på overgangsmarkedet.

Les også: Her er sommerens overganger i Premier League
Les også: Sjokktap for United i Moyes-debuten

Spesielt på midtbanen har Manchester United skreket etter forsterkninger over en lengre periode, men mannen som var manges førstevalg Thiago Alcantara endte opp i Bayern München.

En annen spiller det har vært snakket lenge om - Kevin Strootman - presenteres trolig som Roma-spiller onsdag, noe som betyr at Moyes har gått glipp av to av spillerne mange av de rødes supportere hadde sett for seg på Old Trafford neste sesong.

Les også: Thiago klar for Bayern München

– De har vært linket til en del spillere, men nå vet jo ikke vi hvor mye av det som står i media som er reelt. Men det er i hvert fall forståelig at de blir linket til spillere, sier Petter Myhre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Thiago Alcantara og Kevin Strootman (Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje))
Thiago Alcantara og Kevin Strootman (Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje))

TV 2s fotballekspert så på den sentrale midtbaneplassen som et svakhetsledd i Manchester United-laget også forut for fjorårssesongen, og mener fremdeles at det trengs fortsterkninger.

– Jeg skjønner at de fortsatt er interessert i en midtbanespiller. Carrick hadde en strålende sesong, men det var ingen som benyttet sjansen til å bli fast ved siden av ham. Før sesongen i fjor sa vi at det og backplassene trolig var de posisjonene der de kunne heve seg mest.

Petter Myhre  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Petter Myhre (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Les fjorårets sak: Myhre om Manchester Uniteds sesongstart: – Ferguson må hente en ny midtbanespiller

– Så hevet jo Rafael seg og tok steg, mens Evra hadde en ålreit sesong, men ute i Europa så man at man må ha backer som er veldig gode defensivt også. Så det er litt «status quo» sammenlignet med forrige sesong. De trenger en venstreback og en sentral midtbanespiller, sier Myhre.

Han mener laget striker etter en spiller som kan være en av de to sentrale på midten og levere både defensivt og offensivt.

– Før forrige sesong nevnte jeg en Luka Modric-type, og det står jeg for fortsatt. En som er god nok defensivt og som kan kombinere med spissene, slå stikkerne og være kreativ. Det tror jeg at de går for også, men nå er det engang slik at de ikke alltid får det de peker på, sier TV 2s fotballekspert.

Manchester United vil nok nemlig ikke ha hvem som helst i sine rekker, og Myhre tror nettopp det er med på å påvirke spillerjakten sentralt på midtbanen.

– Jeg trodde jo de ville gå for det før forrige sesong også. Det kan godt hende at de prøvde mye, men det har med mange ting å gjøre. Det handler om økonomi, lønn og hvilke spillere som er tilgjengelige. Hvis de først skal hente noen så må de sikte høyt.

Les også:Moyes møtte pressen: – Rooney er ikke til salgs

– Det er ikke noe poeng for Manchester United å hente en «average» europeisk midtbanespiller, for det har de jo selv. De har for eksempel Tom Cleverley, som kan gjøre en helt grei jobb. Hvis de skal hente noe må det være en som er bedre enn det de har, og da er utvalget begrenset, sier Myhre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Carlo Ancelotti bekrefter at Luka Modric er på radaren til PSG.  (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Carlo Ancelotti bekrefter at Luka Modric er på radaren til PSG. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Han mener dette er utfordringen topplag som Manchester United møter når de skal hente nye spillere, og trekker fram fjorårets forsterkning på spissplassen som et eksempel på hvordan de nok må gjøre det også denne gangen.

– De hadde gode spisser, og hvis de først skulle kjøpe en spiss måtte de ha noen som er vesentlig bedre. Da måtte de klinke til på van Persie, og det er der lista ligger. Det er vanskelig. For det første koster det skjorta, og for det andre må vedkommende ha lyst til å forlate klubben han er i til fordel for en annen toppklubb, sier fotballeksperten.

Jeg er ganske sikker på at United leter på den hylla, og prøver å lande noen der.

Det må altså hentes fra øverste hylle når David Moyes skal ha forsterkninger, men akkurat hvilke spillere de kommer til å gå for mener Myhre er vanskelig å spekulere i. Ryktene har blant annet svirret rundt Cesc Fabregas og Moyes' gamle Everton-elev Marouane Fellaini.

– Jeg ville fortsatt prøvd på Modrid. Han er i Real Madrid, der han ikke har vært fast. Bayern München begynner jo også å få en del midtbanespillere som er gode, så der kan det være aktuelle spillere.

Les også:Dette er Bayerns ekstreme midtbane: – Ser ikke for meg salg

– Dortmund har Ilkay Gündogan som er litt litt mer den Carrick-typen, men så har du jo Bastian Schweinsteiger eller Real Madrids Sami Khedira. Du må opp på det nivået der, og da er det vrient. Men jeg er ganske sikker på at United leter på den hylla, og prøver å lande noen der, sier Myhre.

Han legger også til at det ikke nødvendigvis trenger å være Thiago Alcantara og Kevin Strootman som har vært de største overgangsmålene, selv om det er de spillerne media har spekulert i at kan nærme seg Old Trafford.

– Det er umulig å si. United er jo en av de klubbene i Europa der det har vært veldig lite som lekker ut. De har vært flinke til å holde ting internt, avslutter Myhre.

Hvem tror du Manchester United går for? Trenger de noe annet enn en sentral midtbanespiller? Gi din stemme til høyre og ta diskusjonen under!

Toni Kroos, Arjen Robben, Thomas Müller, Luiz Gustavo, Thiago Alcantara, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery, Xherdan Shaqiri, Mario Götze. (Foto: Scanpix (montasje))
Toni Kroos, Arjen Robben, Thomas Müller, Luiz Gustavo, Thiago Alcantara, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery, Xherdan Shaqiri, Mario Götze. (Foto: Scanpix (montasje))