asafapowell
asafapowell

Asafa Powell også dopingtatt

Ny sprintstjerne testet positivt.

Sprinteren Asafa Powell, som en gang hadde verdensrekorden på 100 meter, har avgitt en positiv dopingprøve. Det bekrefter agenten hans.

Powell har løpt på Bislett en rekke ganger. Han har spesialisert seg på 100 meter og den korte stafetten. Han er tidligere verdensrekordholder og har 9,72 sekunder som personlig rekord på 100 meteren.

– Jeg kan bekrefte at det er gjort «negative funn» i en prøve jeg avla under de nasjonale opptakene i juni tidligere i år, skriver Powell i en pressemelding gjengitt på Twitter.

Stoffet han har testet positivt for skal være metylsynefrin – et stoff med slankende egenskaper.

– Jeg ønsker overfor min familie, venner og mest av alt fansen min verden over å være klar på at jeg aldri med viten og vilje har tatt tilskudd eller stoffer som bryter noen regler. Jeg er ikke – og har aldri vært – en juksemaker, skriver Powell.

Fem jamaicanere
Tidligere på søndagen meldte Reuters at kilder nært på jamaikansk idrett mente å vite at fem jamaicanske friidrettsutøvere hadde avgitt positive prøver. Det ble hevdet at to av dem som skal være avslørt er sprintere. De andre tilhører kast- og hoppmiljøer. En av dem som er tatt skal være junior.

– Jeg kan bekrefte at vi i det jamaicanske antidopingbyrået har mottatt en rapport om visse funn gjort i avlagte A-prøver, sier Herb Elliott. Han er president i antidopingkomiteen på Jamaica.

– De rapportene vi har mottatt blir nå behandlet etter det regelverket vi har i antidopingkomiteen vår, legger han til.

Tapte for Gay i Lausanne
Han sier også at det ikke er mulig å gi flere opplysninger rundt denne saken før utøverne er varslet om de funnene som er gjort.

I de store internasjonale mesterskapene har ikke Powell lyktes individuelt, men han har vunnet gull med Jamaica i både OL og VM.

Individuelt har han bronse fra VM både i 2007 (Osaka) og i 23009 (Berlin).

I år har Powell en bestetid på 100 meteren med 9,88. Den tiden oppnådde han 5. juli i Lausanne da han løp mot og tapte for Tyson Gay.

Campell-Brown tatt
I juni ble det kjent at Jamaicas mest suksessrike kvinnelige sprinter, Veronica Campbell-Brown, hadde avgitt en positiv prøve for et vanndrivende middel. Legemiddelet kan brukes til å skjule bruken av andre forbudte stoffer.

Derfor er den doble olympiske mesteren på 200 meter foreløpig utestengt fra jamaicansk friidrett i påvente av at saken mot hennes skal behandles av disiplinærkomiteen i forbundet.

Tidligere søndag kom det meldinger om at a-prøven til Tyson Gay var positiv. Dermed er den andre sprintstjernen med bare noen timers mellomrom tatt i doping.

(TV 2 Sporten/NTB)