Cory Monteith smiler mens han går på gaten i Hollywood 17. mai i år. Da hadde han for kort tid siden hatt ett opphold på et rehabiliteringssenter på grunn av rusmisbruk. (Foto: Rocstar/FAMEFLYNET)
Cory Monteith smiler mens han går på gaten i Hollywood 17. mai i år. Da hadde han for kort tid siden hatt ett opphold på et rehabiliteringssenter på grunn av rusmisbruk. (Foto: Rocstar/FAMEFLYNET)

Glee-stjerne funnet død

Cory Monteith (31) ble funnet død på et hotell i Vancouver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Synnøve Gjerstad

Den kanadiske skuespilleren Cory Monteith spilte karakteren Finn Hudson i den berømte TV-serien Glee.

Funnet av hotellpersonalet

Han ble funnet død på hotellrommet sitt i 21 etasje på Fairmont Pacific Rim Hotel i Vancouver lørdag formiddag lokal tid, melder nyhetsbyrået AP.

Det var personalet ved hotellet som fant den unge mannen etter at han aldri kom til resepsjonen for å sjekke ut. Det skal ikke være mistanke om noe kriminelt, opplyser politiet.

– Vi vet veldig lite om hva som er årsaken til dødsfallet sier rettsmedisiner Lisa Lapointe.

Cory Monteith som rollefiguren FInn Hudson i Glee.

Narkotikaproblem

Monteith hadde vært sammen med andre mennesker tidligere på dagen, og det hadde vært gjort noen intervjuer. Men det er ikke kjent hvor lenge han var alene på hotellrommet.

Monteith var frivillig innlagt på rehabiliteringssenter for narkotikaproblemer i april.

Populær serie

Glee er en TV-serie som sendes over hele verden.

Med sine litt annerledes karakterer og mange musikkopptredener har den et musikalpreg. Kombinasjon musikk, drama og humor har gjort serien til en stor suksess.

KJÆRESTER: Lea Michele støttet kjæresten og Glee-kollega Cory Monteith gjennom rusproblemene og rehabiliteringen. Dette bildet er tatt i januar i år. (Foto: Lionel Hahn / ABACAUSA.COM)

Cory Monteith under premieren på andre sesong av Glee i 2010. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)

GLEE-GJENGEN: Mange av skuespillerne i TV-serien er hentet fra teaterscenen.