UTSTILLING: Prinsesse Ingrid Alexandra var med bestemor på utstilling i Kragerø. (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)
UTSTILLING: Prinsesse Ingrid Alexandra var med bestemor på utstilling i Kragerø. (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)

Ingrid Alexandra på utstillingsåpning med bestemor

Prinsesse Ingrid Alexandra kom sammen med mor og far for å se farmors kunst i Kragerø lørdag.

Dronning Sonja stiller ut sin egen kunst i Galleri Nicolines hus. Dette er dronningens første separatutstilling.

Utstillingen ble åpnet lørdag formiddag, og i nydelig sommervær ankom kunstneren selv sammen med kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra i kongesjaluppen Stjernen.

Fra kaia gikk de gjennom Kragerøs gater opp til de lille galleriet der dronningen stiller ut 32 trykk.

– Jeg er nybegynner, men jeg håper publikum går hjem med en glede og en gjenkjennelse i noe, sa hun da pressen ble vist rundt i utstillingen fredag.

UVANLIG AVSKJEDSHILSEN: Thea hilste kongefamilien med et solid mageplask

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier dronning Sonja har et svært nært forhold til alle sine barnebarn, og at hun elsker å være sammen med dem.

– Og de på sin side forguder sin bestemor, som er så flink til å leke med dem og tegne med dem. Det er likevel ingen tvil om at dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra har et helt spesielt forhold – og at den unge arveprinsessen elsker å være «på jobb» med sin farmor og lære av henne, sier Totland.

Sonja har selv stolt fortalt at sønnedatteren faktisk sier at hun «skal på jobb» når hun er ute og representerer med de voksne.

– Både foreldre og besteforeldre sier at Ingrid, som de kaller henne i familien, lenge har forstått at hun har en spesiell rolle og posisjon – og «at hun en gang skal ta over», som farfar Kongen sier med et stolt smil. Derfor er de alle opptatt av at hun gradvis skal venne seg til sin fremtidige rolle – og at det skal være lystbetont, fortsetter Totland.

FIKK SMYKKEGAVE FRA FARMOR: Les Kjell Arnes blogg

(©NTB/TV 2)