Ingebrigtsenfall22
Ingebrigtsenfall22

Landslagsledelsen går ikke videre med Ingebrigtsen-protesten

Nordmannen vil nå fokusere på 5000-meteren lørdag kveld.

(Tammerfors/Bergen (TV 2 Sporten) Henrik Ingebrigtsen falt 550 meter før mål på dagens forsøksheat på 1500-meter under U23-EM i Finland. Han tar seg derfor i utgangspunktet ikke til morgendagens finale.

Ingebrigtsen var rasende etterpå og gikk rett forbi pressen.

Les også: Dette ville ikke Norges Friidrettsforbund se

Han skrek likevel ut «legg inn protest på belgieren» før han forsvant fra presseområdet.

Årsaken var at han mente belgiske Tarik Moukrime hadde forårsaket fallet som sendte nordmannen ut av finalen.

Protest avvist
Norge la etter hvert inn protest til juryen og håpet er at Ingebrigtsen skulle bli tatt med som utøver nummer tretten i finalen.

– Det er en eller annen kontakt der som gjør at Henrik faller. Det ser ikke ut som om han snubler eller noe, men at han har kontakt med en utøver, og det gjør at han faller, sa sportssef Ronny Nilsen til TV 2 Sporten før møtet med juryen.

Protesten ble derimot ikke tatt til følge. Landslagsledelsen bestemte seg for å prøve å skaffe nye bevis som skulle overbevise juryen. Etter en stund bestemte de seg likevel for å ikke gå videre med protesten.

– Etter å ha sett gjennom det vi har kommet over av videoklipp, har vi kommet fram til at vi ikke går videre med protesten rundt Henrik Ingebrigtsen. Bildene vi har sett viser ikke klart nok hva som egentlig skjer. Derfor har vi valgt å legge dette bak oss. Det er en veldig lei situasjon, men Henrik har nå fullt fokus på 5000 metereren i kveld, sier sportssjef Ronny Nilsen til TV 2.

– Han har det ikke godt
Ingebrigtsens far og trener Gjert Ingebrigtsen kan avsløre at sønnnen er svært skuffet.

– Han har det ikke spesielt bra. Han må ha brukt opp kvoten sin nå snart, sier han.

– Men nå skal han komme seg. Han har fått noen fryktelige sår rundt om på kroppen. Så nå må han smøre de inn med litt desinfiserende før han gjør seg klar til 5000-meteren i kveld, sier han.

Henrik Ingebrigtsens bror, Filip, ble nummer tre i samme heat og er dermed klar for finale søndag sammen med Vegard Ølstad.

Henrik Ingebrigtsen får likevel raskt muligheten til å revansjere seg. Rogalendingen springer nemlig for gull på 5000-meter kl 19.10 lørdag kveld.